Την παραίτηση του Κ. Μποτόπουλου ζήτησε ο Γ. Βαρουφάκης – Αντιδρά ο ΣΕΔΥΚΑ

mpotopoulos(upd)Την παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης.

Ο κ. Κώστας Μποτόπουλος είχε δηλώσει ότι ταμειακά διαθέσιμα του Κράτους επαρκούν ως τις αρχές Μαΐου και ότι στη συνέχεια θα υπάρχει πρόβλημα ικανοποίησης των υποχρεώσεων του Δημοσίου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Μετά από τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες, δεν συνάδουν με την θέση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του ζητήθηκε από  τον υπουργό Οικονομικών να βοηθήσει την κυβέρνηση υποβάλλοντας την παραίτησή του.

Αντιδρά ο ΣΕΔΥΚΑ

Την έντονη αντίδρασή του στο ενδεχόμενο αντικατάστασης του Κώστα Μποτόπουλου στην προεδρία της ΕπιτροπήςΚεφαλαιαγοράς, μετά τις πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, να έχει ζητήσει την παραίτησή του, εκφράζει ο ΣΕΔΥΚΑ (Σύνδεσμος Εταιρειών Διαμεσολαβητικών Υπηρεσιών Κινητών Αξιών).

Η θητεία του σημερινού προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Επί των ημερών του βελτιώθηκε αισθητά το νομοθετικό πλαίσιο της κεφαλαιαγοράς, δημιουργήθηκε άριστο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων και γενικά εξασφαλίστηκε η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, τονίζει ο ΣΕΔΥΚΑ, σε ανακοίνωσή του.

Όπως προσθέτει, επειδή τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως αφορμή αποτελούν οι δηλώσεις του προέδρου όσον αφορά τη ρευστότητα της χώρας, να επισημάνουμε ότι μόλις σήμερα έγιναν αντίστοιχες δηλώσεις από κυβερνητικό παράγοντα, ενώ η ρευστότητα της χώρας αποτελεί καθημερινή είδηση, συνήθως με πρωτοβουλία κυβερνητικών παραγόντων.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει προηγουμένως να κάνουν την αυτοκριτική τους, όχι μόνο για τη σημερινή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, αλλά και για τις δηλώσεις που οι ίδιοι κάνουν σε καθημερινή βάση, διαμηνύει ο ΣΕΔΥΚΑ.

“Ως φορείς της αγοράς διαφωνούμε κάθετα με την αντικατάσταση του προέδρου της εποπτικής αρχής και προτείνουμε προς τον υπουργό Οικονομικών να μη λάβει υπ’ όψιν του τις δηλώσεις των στελεχών της Κυβέρνησης και αποδομήσει το οικοδόμημα που με τόσο κόπο δημιουργήθηκε τα τελευταία έτη.
Η ουσία εξάλλου της ύπαρξης Ανεξαρτήτων Αρχών με πενταετή θητεία είναι η διασφάλιση της αντικειμενικότητας και η εξασφάλιση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης μακριά από κομματικούς εναγκαλισμούς.

Να θυμίσουμε ότι η θητεία του κ. Μποτόπουλου ανανεώθηκε πρόσφατα”, καταλήγει ο ΣΕΔΥΚΑ.

SHARE