ΔΝΤ: ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 27 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ

[upd] Σε ένα πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα μπορεί να υποστηρίζεται από μια συμφωνία Stand-By (SBA) με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέληξαν η επιτελική ομάδα του ΔΝΤ και οι ουκρανικές αρχές.

Η οικονομική υποστήριξη από την ευρύτερη διεθνή κοινότητα η οποία θα ξεκλειδώσει με το πρόγραμμα φτάνει τα 27 δισ. δολ. για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ. Η βοήθεια του ΔΝΤ θα διαμορφωθεί μεταξύ 14 και 18 δισ. δολ. ενώ το ακριβές ποσό θα καθοριστεί όταν θα έχουν συγκεκριμενοποιηθεί όλες οι διμερείς και πολυμερείς στηρίξεις.

Το πακέτο βοήθειας του ΔΝΤ που θα χορηγηθεί προς την Ουκρανία για τη διάσωσή της από τη χρεοκοπία θα εγκριθεί όταν η Ουκρανία θα έχει λάβει τα μέτρα που ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στο Κίεβο Νικολάι Γκεοργκίεφ.

Την πάτησαν οι Ουκρανοί! Έδιωξαν τον Γιανουκόβιτς και πληρώνουν 50% πάνω το φυσικό αέριο με εντολή του ΔΝΤ

Η Ουκρανία θα αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου για τους οικιακούς χρήστες κατά 50% και πλέον, από την Πρωτομαγιά! Για τις βιομηχανίες, η αύξηση θα είναι της τάξης του 40% και θα εφαρμοστεί από 1ης Ιουλίου, ανέφερε ο Γιούρι Κολμπούτσιν, ανώτερο στέλεχος της κρατικής εταιρείας ενέργειας Naftogaz,  όπως μετέδωσαν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η αύξηση αυτή, η οποία αναμένεται να είναι επώδυνη για τους περισσότερους Ουκρανούς, καθώς το φυσικό αέριο ήταν επιδοτούμενο από το κράτος έως σήμερα, αποφασίστηκε με βάση τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), προκειμένου να εγκρίνει το δάνειο των 15-20 δισεκατομμυρίων που ζητά η κυβέρνηση του Κιέβου.

SHARE