Τηλεοπτικές άδειες: Ξαναστήνεται το σκηνικό στο ΣτΕ εν μέσω έντασης – Πιθανή η επ’ αόριστον αναβολή

ste1

(upd) Το απόγευμα της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί η τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, κεκλεισμένων των θυρών και εν μέσω μεγάλης αναταραχής, ενώ συνεχίζεται η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίες προσδιορίστηκαν να συζητηθούν την ερχόμενη Παρασκευή. 

Ωστόσο δεν αποκλείεται η επ΄ αόριστον αναβολή της διάσκεψης, λόγω της ξαφνικής ασθένειας του συμβούλου της Επικρατείας, Αριστόβουλου Βώρου αλλά κυρίως λόγω της πειθαρχικής έρευνας σε βάρος αντιπροέδρου του δικαστηρίου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε ροζ σκάνδαλο.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ένα μέλος της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο σύμβουλος Επικρατείας Αριστόβουλος-Γεώργιος Βώρος, αιφνιδίως έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο, μετά από καρδιακό επεισόδιο και του τοποθετήθηκε stent λόγω απόφραξης αρτηρίας.

Παράλληλα, έγινε γνωστό, ότι το αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης που θα κρίνει τις τηλεοπτικές άδειες, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής, είναι σε αναρρωτική άδεια, καθώς έσπασε το πόδι του και δεν συμμετείχε στις τρεις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά συνέπεια, στην συγκεκριμένη σύνθεση της Ολομέλειας, το ένα αναπληρωματικό μέλος θα καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αιφνιδιαστική ασθένεια του κ. Βώρου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άλλο αναπληρωματικό μέλος στην συγκεκριμένη σύνθεση.

Παράλληλα υπενθυμίζεται, ότι χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Παρασκευόπουλος διέταξε τη διενέργεια ελέγχου (πειθαρχικού και ποινικού) για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, κλπ. στον ηλεκτρονικό Τύπο, δικαστή που συμμετέχει στην σημερινή σύνθεση της Ολομέλειας του ΣτΕ και την εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατά το έτος 2014.

Η δεύτερη  συνεδρίαση της Ολομέλειας την περασμένη Παρασκευή  ήταν επεισοδιακή, καθώς διεκόπη προσωρινά, λόγω προειδοποιητικού  τηλεφωνήματος για έκρηξη βόμβας, το οποίο τελικά αποδείχθηκε φάρσα.

Η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα κρίνει το πρώτο στάδιο των νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, δηλαδή του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος, όπως λέγονται, των τηλεοπτικών σταθμών. Αν ψηφιστεί ότι οι σταθμοί έχουν παραδεκτό και έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο ΣτΕ, τότε και μόνο τότε, οι δικαστές θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή να αποφανθούν αν είναι ή δεν είναι συνταγματικός ο νόμος Παππά.

Ο εισηγητής της υπόθεσης, Γεώργιος Παπαγεωργίου, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε στην προηγούμενη διάσκεψη  ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες και να μην προχωρήσουν οι συνάδελφοί του στην ουσία της υπόθεσης.

 

 

SHARE