Τζ. Σόρος: “Μυστικός δείπνος” με πολιτικούς, τραπεζίτες και επιχειρηματίες στην Αθήνα – Δέσμευση για επενδύσεις

Χθες το βράδυ ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, που βρίσκεται στη Αθήνα, συμμετείχε σε δείπνο που διοργάνωσε προς τιμήν του ο κουμπάρος και συνεργάτης του, Στέλιος Ζαββός.

Ήταν ένα κλειστό γεύμα, 60 ατόμων, που παρατέθηκε στη Μεγάλη Βρετανία.

Μετείχαν οι υπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι υφυπουργοί Γιώργος Μαυραγάνης, Νότης Μηταράκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο πρώην υπουργός Οικονομίας (ΠΑΣΟΚ) Φίλιππος Σαχινίδης. Κατά τις πληροφορίες είχε κληθεί και ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος όμως δεν παραυρέθηκε λόγω του προγραμματισμένου Συμβουλίου Υπουργών για την Καινοτομία.

Επίσης, από την Εθνική Τράπεζα, ο διευθύνων σύμβουλος, Αλέξανδρος Τουρκολιάς και ο πρόεδρος, Γιώργος Ζαννιάς. Οι εφοπλιστές, Τσάκος, Προκοίου, Φράγκου και Λασκαρίδης, και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο  μεγαλοεπενδυτής στην ομιλία του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά – εκφράζοντας την ανησυχία του – στις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την Ευρωζώνη και τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζει. Ο κ. Σόρος μίλησε για βελτίωση της ελληνικής οικονομικής εικόνας και εμφανίσθηκε πρόθυμος να συμβάλλει επενδυτικά.

SHARE