Τζανακόπουλος: Αν ο κ. Μητσοτάκης αμφισβητεί, ας καταθέσει πρόταση μομφής

«Κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη σταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ στο ονοματολογικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «πολιτική νίκη διότι επιλύεται ένα ζήτημα που ταλαιπώρησε τη χώρα, τα Βαλκάνια, τη διέθνη διπλωματία για περισσότερα από 30 χρόνια».

O κ. Τζανακόπουλος μίλησε για «αναγκαίο πολιτικό και διπλωματικό συμβιβασμό» ο οποίος ωστόσο, όπως είπε, «κατοχυρώνει και διασφαλίζει πλήρως τα συμφέροντα της χώρας μας  και τη δυνατότητά της να ορίζεται από τη δική της ξεχωριστή ιστορία»

Η συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία θα γίνει πριν την υπογραφή της ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Εκτίμησε δε ότι, παρά τη διαφωνία των ΑΝΕΛ, η συμφωνία θα ψηφιστεί όταν έρθει στη Βουλή από ευρύτατη πλειοψηφία.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ για τη στάση της καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει ποια είναι η πολιτική θέση του κόμματος.

«Ο κ. Μητσοτάκης αντί να μας πει ποια είναι η πολιτική θέση της ΝΔ επί της συμφωνίας επιχειρεί να προσπαθήσει να πείσει ότι δήθεν δεν υπάρχει εξουσιοδότηση στον Τσίπρα ή στον Κοτζιά να υπογράψει.

Πρόκειται για ανόητο επιχείρημα, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν τη δυνατότητα να υπογράφουν διεθνείς συμφωνίες. Αν ο κ. Μητσοτάκης αμφισβητεί το εάν η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, ας καταθέσει μια πρόταση μομφής.

Να μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης επί της ουσίας για τη συμφωνία αλλά δεν μπορεί να το κάνει, γιατί εξακολουθεί να είναι όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Σημείωσε επίσης ότι «η συμφωνία προβλέπει ότι ο όρος Μακεδόνας όπως χρησιμοποιείται από τους γείτονες μας δεν έχει καμία σχέση με αρχαία ελληνική πολιτική και πολιτιστική κληρονομιά».

SHARE