ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Τετάρτη ή Πέμπτη στη Βουλή – Τρεις ενότητες για τράπεζες, φορολογικό, εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ

vouliΤην ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις της συμφωνίας με την τρόικα και – εκτός απροόπτου – θα ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς η τρόικα φέρεται να έχει ζητήσει, για να εγκριθεί η δόση, την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων έως την 1η Απριλίου.

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ, παράλληλα, καθορίστηκε ότι η ειδική επιτροπή για τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος» θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έχοντας πλέον διασταυρωμένα στοιχεία από τους φορείς και βάση δεδομένων για τον καθορισμό των κριτηρίων.

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στο νομοσχέδιο θα υπάρχουν «τρεις διακριτές ενότητες»: Διαρθρωτικά μέτρα (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, κ.λπ.), ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αλλαγές στο φορολογικό.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει δοθεί ακόμη το κείμενο νομοσχεδίου, αλλά όπως δήλωσε στέλεχος του, «έχουμε εννιά ημέρες και είναι αρκετός ο χρόνος για να βρεθεί λύση στα όποια προβλήματα». Μάλιστα, ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός ότι «δεν θα κινδυνεύσει η κυβερνητική συνοχή από το γάλα». Ενώ, για το θέμα των τραπεζών, ανέφερε πως «περιμένουμε το κείμενο και θα δούμε».

Σημειώνεται, ότι στη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, συμμετείχαν, από το ΠΑΣΟΚ, οι Φίλιππος Σαχινίδης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Ρήγας και Γιώργος Κουτρουμάνης.

SHARE