Τελεσίγραφο από το CDU της Μέρκελ στην Αθάηνα – “Φέρτε μεταρρυθμίσεις για να πάρετε λεφτά”

Να παρουσιάσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, και να προχωρήσει στις συζητήσεις με τους πιστωτές της ζητούν από την Αθήνα υψηλόβαθμα στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση δεν θα «ανοίξει» η κάνουλα για χρήματα στην Ελλάδα.

«Προϋπόθεση για οποιαδήποτε βοήθεια είναι οι ελέγξιμες και αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις που θα συνάδουν με τους συμπεφωνημένους κανόνες. Θα ήταν ανεύθυνο από την ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον ίδιο της τον λαό να συνεχίσει να ποντάρει στον χρόνο», δήλωσε ο Έκχαρτ Ρέμπεργκ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CDU για θέματα προϋπολογισμού σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

Και η επικεφαλής Οικονομικών Υποθέσεων του CDU Άντιε Τίλμαν επεσήμανε ότι είναι σημαντικό «η ελληνική κυβέρνηση τώρα να συμφωνήσει σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

«Παρατείναμε το πρόγραμμα στις 27 Φεβρουαρίου ως τις 30 Ιουνίου ώστε να δώσουμε χρόνο στην Ελλάδα να καθορίσει τις μεταρρυθμίσεις», συνέχισε η Τίλμαν.

Τώρα η Ελλάδα θα πρέπει «να πάρει επιτέλους σοβαρά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και με αυτό τον τρόπο να παρουσιάσει ελέγξιμα φορολογικά έσοδα, τότε σίγουρα θα υπάρχει περιθώριο για τη στήριξη των ασθενέστερων στην Ελλάδα», επεσήμανε η ίδια.

Ο Μίχαελ Φουξ, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του CDU δήλωσε στη Bild: «Αν οι μεταρρυθμίσεις αρκούν για την εκταμίευση της δόσης (του δεύτερου προγράμματος διάσωσης), θα το αποφασίσουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ωστόσο και η δική τους υπομονή αρχίζει να εξαντλείται».

Ο ειδικός του CDU σε δημοσιονομικά θέματα Φρανκ Στέφελ σχολίασε: «Εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα λόγια, από αυτά είχαμε αρκετά, αλλά οι συγκεκριμένες πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης. Χωρίς πράξεις δεν θα υπάρξει η συγκατάθεση της γερμανικής βουλής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE