Τα “902” μυστήρια του ΚΚΕ

 

Πολύ μελάνι έχει καταναλωθεί τις τελευταίες ημέρες για την πώληση του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού 902 στη μυστηριώδη «Α-ORIZON MEDIA LTD», κυπριακών συμφερόντων.

Το ΚΚΕ δεν …
ανακοίνωσε ούτε ποιο είναι το τίμημα της πώλησης του σταθμού, ούτε ποιοι είναι οι μέτοχοι της εταιρείας και νέοι ιδιοκτήτες, αναφέροντας ωστόσο πως όλα τα σχετικά έγγραφα έχουν κατατεθεί στο ΕΣΡ, που είναι αρμόδιο για να εγκρίνει τη νομιμότητα της μεταβίβασης.

Στη συνέχεια όπως προέκυψε από έρευνες στην Κύπρο, η αγοράστρια εταιρεία «Α-ORIZON MEDIA LTD» ανήκει σε άλλη εταιρεία. Πρόκειται για την offshore «NALOTIA VENTURES LTD» με έδρα τις βρετανικές Παρθένους Νήσους. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι 2.000 ευρώ και αναλύεται σε 2.000 μετοχές αξίας ενός ευρώ η κάθε μία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η κυπριακή offshore εταιρεία έχει την ίδια ακριβώς έδρα και εκπροσωπείται από το ίδιο δικηγορικό γραφείο με την offshore που φέρεται να αγόρασε, το Σεπτέμβριο του 2012, τον τηλεοπτικό σταθμό Zoom, του οποίου ιδιοκτήτης φέρεται ο επιχειρηματίας Φίλιππος Βρυώνης. Στο συγκεκριμένο γραφείο στη Λεμεσό βρίσκεται η έδρα της δικηγορικής φίρμας «Πανίκος Α. Λεωνίδου και ΣΙΑ» που φέρεται η δημιουργός και των δύο off shore εταιρειών που αγόρασαν πέρσι το Zoom και τώρα τον 902. Τυχαίο; Μπορεί ναι, μπορεί όμως και όχι.

Από την πλευρά του ο Φίλιππος Βρυώνης είχε διαψεύσει από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα ότι «έχει οποιαδήποτε σχέση ιδιοκτησίας με την αγοράστρια εταιρεία του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού 902», ενώ είχε προσθέσει: «Ούτε έχει λήξει κάποια διαδικασία πώλησης του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού, ούτε έχει ολοκληρωθεί κάποια ανάλογη συζήτηση»…

Κι ενώ το ΚΚΕ βάλλεται από όλες τις πλευρές για την πώληση, μέλη του κόμματος υποστηρίζουν ότι ήταν η μόνη λύση για να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι, αφού ο σταθμός είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και έπρεπε ή να κλείσει ή να πωληθεί. Οπως και να ‘χει, περιμένουμε πλέον την ετυμηγορία του ΕΣΡ. Η ολομέλεια που έχει πάρει όντως το φάκελο με τα στοιχεία, δεν έκρινε σκόπιμο να επισπεύσει τις διακοπές της και να κάνει τον έλεγχο με την ένδειξη του κατ’ επείγοντος. Ετσι φαίνεται πως το πέπλο μυστηρίου θα παραμείνει για μερικές εβδομάδες ακόμη…

Πηγή: enet.gr

SHARE