Τα “τελεσίγραφα” του αναθεωρημένου μνημονίου για την δόση του Σεπτεμβρίου

Τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση του δεύτερου μέρους της (σπαστής) δόσης αναφέρονται στην έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα. Μέχρι τον Σεπτέμβριο η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα απ’όλα να έχει προχωρήσει την ένταξη 12.500 δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας. Με αυτή την …”καυτή πατάτα” ασχολείται ήδη πυρετωδώς ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση θα πρέπει ακόνα να προχωρήσει στη λήψη οριστικών αποφάσεων έως τον Αύγουστο του 2013 για την αναδιάρθρωση των ΕΛΒΟ, ΑΕΣ και ΛΑΡΚΟ. Το πλάνο θα πρέπει να περιλαμβάνει μείωση του μεγέθους των τριών κρατικών εταιρειών, ενόψει της ιδιωτικοποίησής ή εξυγίανσής τους έως το Δεκέμβριο του 2013.

Έπειτα, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ με πρώτη κίνηση τον καθορισμό του ύψους και την μετέπειτα πληρωμή των οφειλών του κράτους προς τις δύο επιχειρήσεις ώστε να γίνουν ελκυστικότερες σε επίδοξους επενδυτές.

Τέλος, θα πρέπει να αναθεωρηθεί με νομοθετική πράξη ο Κώδικας περί Δικηγόρων (Ν. 3026/1954), με στόχο την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

 

 

 

SHARE