Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

 

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Όχι άλλα μέτρα!

Η εφημερίδα γράφει ότι “ξεκάθαρο μήνυμα από το βήμα των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης έστειλε στους δανειστές της χώρας ο Αντώνης Σαμαράς. Όχι άλλα μέτρα! Δεν τα αντέχει η κοινωνία. Κάντε ό,τι υποσχεθήκατε, ήταν το περιεχόμενο της θέσης του πρωθυπουργού».

ΕΘΝΟΣ: Ωρα μηδέν για επίθεση-αστραπή στη Συρία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “οι διεθνείς αντιδράσεις δεν είναι ικανές να αποτρέψουν την κεραυνοβόλα αμερικανική επίθεση στην Συρία. Στο Κογκρέσο αρχίζει η συζήτηση για τη νέα πολεμική περιπέτεια. Το Πεντάγωνο ετοίμασε τα σχέδια για την ανατροπή του καθεστώτος Ασαντ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Συντάξεις με μπόνους-6 πλασματικά χρόνια χωρίς όριο ηλικίας

Η εφημερίδα γράφει ότι «διπλό σχέδιο για το «άδειασμα» του Δημοσίου, μέσω 100.000 συνταξιοδοτήσεων μέσα στην επόμενη διετία, επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ώστε να δώσει πλέον πλασματικά χρόνια στους 40.000 υπαλλήλους τους Δημοσίου και των ΝΠΔΔ που θα μπουν στο καθεστώς κινητικότητας, από τα οποία 2 ή 3 θα είναι εξαγοράσιμα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Επίθεση στη Συρία με Εβραϊκά Υπερόπλα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “αν διαβάσει κάποιος την περιγραφή που κάνει η Αποκάλυψη κεφάλαιο Θ’, στοίχοι 1-12, θα δει τις εικόνες που μας περιμένουνε!»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σύνταξη από τα 50 για 700.000 γονείς

Η εφημερίδα γράφει ότι “ποιοι φεύγουν τώρα χωρίς όριο ηλικίας και ποιοι παίρνουν δωρεάν έως 5 έτη πλασματικής ασφάλισης. Τι ισχύει για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους με παιδιά που γεννήθηκαν πριν και μετά το 2000».

ΕΣΤΙΑ: Αντώνης Σαμαράς: Ναι, είμαι αισιόδοξος

Η εφημερίδα τονίζει ότι “σε μία φράση του Πρωθυπουργού κατά την προχθεσινή ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης περικλείεται όλη η πολιτική πραγματικότης που έχει διαμορφωθεί σήμερα στη χώρα μας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Σαρώνουν το κοινωνικό κράτος

Η εφημερίδα γράφει ότι “περικοπές δαπανών ύψους 6,4 δις. ευρώ σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα αλλά και στα κονδύλια για την Παιδεία προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2014, το προσχέδιο του οποίου θα συζητηθεί μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας με την άφιξη των τεχνικών κλιμακίων».

ΤΑ ΝΕΑ: Μάθημα 1ον Απεργία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου αρχίζει το σχολικό έτος στα γυμνάσια και τα λύκεια. Σήμερα αποφασίζουν σχετικά οι εκπαιδευτικοί, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος ξεκαθαρίζει ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο της επιστράτευσής τους».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πρώτο κουδούνι και μετά… απεργίες

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Μέτρα 4 δισ. για τη διετία θα «επικυρώσει» η τρόικα

Η εφημερίδα τονίζει ότι “προδιαγεγραμμένα μέτρα, ύψους τουλάχιστον 4 δις. ευρώ, για τη διετία 2015-2016, καθώς και έξι «κλειδωμένα» νέα μέτρα έρχεται να επικυρώσει η τρόικα, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις».

Πηγή: ΑΜΠΕ

SHARE