Τα μπουζούκια στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ – Με νόμο του 1951 πήρε τα λεφτά από τα ταμεία!

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες μικτά κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας και του υπουργείου Οικονομικών, κρατώντας χαρτί εισαγγελέα στα χέρια τους, έκαναν ντου σε 4 νυχτερινά κέντρα, οι ιδιοκτήτες των οποίων είναι και μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, καθώς χρωστάνε περίπου 12,5 εκατ. ευρώ από μη απόδοση ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος.

Κατά την ενεργοποίηση των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω οφειλέτες δεν είχαν στο όνομα τους ούτε ακίνητα ούτε καταθέσεις και τότε έπεσε η ιδέα να ανασυρθεί από το συρτάρι ένας νόμος του 1951, που δίνει τη δυνατότητα επιτόπου κατάσχεσης στις ταμειακές μηχανές. Όπερ και εγένετο!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε αναστάτωση την ώρα της κατάσχεσης, καθώς τα κέντρα ήταν εν λειτουργία, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν παρατράγουδα. Όσον αφορά, δε, στο… περιεχόμενο των ταμείων, δεν ήταν ανάλογο βέβαια των οφειλών των ιδιοκτητών, ωστόσο, με τη κίνηση αυτή οι Διωκτικές Αρχές εκτιμούν ότι έστειλαν ηχηρό μήνυμα στους φοροφυγάδες και στους μεγαλοοφειλέτες.

Όσο για τους ελέγχους στις μεγάλες πίστες, παράγοντες του ΣΔΟΕ επισημαίνουν ότι θα ενταθούν, δίνοντας, μάλιστα, ραντεβού όπου πρόκειται να εμφανιστούν γνωστοί καλλιτέχνες…

SHARE