Τα κόμματα σχολιάζουν τα στοιχεία για το ΑΕΠ

Με αφορμή τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη, το ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις για αύξηση του ΑΕΠ στις προς τα κάτω αναθεωρημένες προβλέψεις (1,8%).

Η ανακοίνωσή του τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «η υστέρηση έναντι των αρχικών προβλέψεων είναι περίπου 1% και οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους ευθύνεται η κυβέρνηση:

-μηδενική ανάπτυξη το 2016

-καθυστέρηση δεύτερης αξιολόγησης

-αβεβαιότητα

-μη συμπερίληψη μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού, το ΠΑΣΟΚ τον καλεί να απολογηθεί στη ΔΕΘ και να μην πανηγυρίζει. «Ό,τι κι αν κάνει, οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση και ετοιμάζουν το δικό τους λογαριασμό στον κ. Τσίπρα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το Ποτάμι υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα οποία το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση, διαψεύδουν τον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

Σύμφωνα με το Ποτάμι «το πρώτο εξάμηνο του έτους η οικονομία αναπτύχθηκε με το “ασθενικό” 0,6%. Το 2,7% που προέβλεπε ο προϋπολογισμός τον περασμένο Δεκέμβριο μοιάζει μακρινή ξεθωριασμένη ανάμνηση, ενώ ακόμη και ο στόχος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για ανάπτυξη 1,8% απομακρύνεται επικίνδυνα».

Ακόμη αναφέρει ότι πίσω από κάθε μονάδα χαμηλότερης ανάπτυξης κρύβονται δεκάδες χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας και περισσότεροι φόροι για όσους έχουν απομείνει να παράγουν, και προσθέτει: «Η απόκλιση από τους στόχους δεν οφείλεται σε καμιά συγκυρία. Η υπόλοιπη Ευρώπη αναπτύσσεται. Η απόκλιση οφείλεται στην ανικανότητα και τις ιδεοληψίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η αμείλικτη πραγματικότητα είναι σε μεγάλη απόσταση από τα παχιά λόγια περί ανάπτυξης και τις επικοινωνιακές φιέστες του κ. Τσίπρα. Όλο και περισσότεροι, από εκείνους που κάποτε τον πίστευαν, το διαπιστώνουν πλέον καθημερινά».

 

SHARE