Τα ‘έχωσε” άγρια ο Γ.Στουρνάρας στον ΣΥΡΙΖΑ για δραχμή και δημοψηφίσματα – Η απάντηση Λαφαζάνη

 

Στουρνάρας: Τριχοτομημένος ο ΣΥΡΙΖΑ για το νόμισμαΓια «τριχοτόμηση προσωπικότητας» αναφορικά με το νόμισμα κατηγόρησε ο κ. Γιάννης Στουρνάρας τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, επισημαίνοντας: «Δεν παίζουμε με το ευρώ. Δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια. Σταματήστε να ακροβατείτε σε τεντωμένο σκοινί. Ευχόμαστε να κατασταλάξετε επιτέλους».

«Εως σήμερα θεωρούσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο απόψεις για το νόμισμα -διχοτόμηση προσωπικότητας το λένε αυτό την ιατρική. Από τη μία η συνιστώσα της δραχμής από Λαφαζάνη και από την άλλη μια περίεργη άποψη, που θέλει ευρώ, αλλά και να χρεοκοπεί όποτε θέλει η χώρα ή να κόβει νομίσμα όποτε θέλει. Ας το πούμε οιονεί ευρώ» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα ο κ. Δραγασάκης  μας είπε ότι εκτός των δύο επιλογών υπάρχει και το δημοψήφισμα! Τι άλλο θα ακούσουμε; Θέλετε ευρώ, δραχμή, οιονεί ευρώ, νόμισμα που από τη μια θα δείχνει δραχμή και από την άλλη ευρώ, δημοψήφισμα; Αυτή είναι η θεραπεία; Δεν είναι η δυσκολία να παρακολουθήσω την πολυφωνία σας, αλλά δημιουργείτε σύγχυση στους ψηφοφόρους σας. Είναι σίγουρο ότι θα ακούσουμε και άλλες απόψεις για το νόμισμα της χώρας. Ο κ. Δραγασάκης είπε whatever it takes -ακόμα και δημοψήφισμα».

Πέραν αυτών, υποστήριξε ότι το υπό συζήτηση νομοσχέδιο που περιλαμβάνει το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών δεν περιλαμβάνει νέα «επαχθή» μέτρα «προς μεγάλη απογοήτευση κάποιων που αποσκοπούσαν σε αυτά», ενώ κλιμάκωσε την κριτική του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Κάποιοι έχουν συνδέσει το πολιτικό τους μέλλον με την πολεμική εναντίον του μνημονίου, όμως οι εξελίξεις και η πραγματικότητα τους ξεπερνούν. Έτσι, η υιοθέτηση του κοινωνικού μερίσματος δίνει τη δυνατότητα να καρπωθούν πολίτες και μικρές επιχειρήσεις ωφέλεια. Διαψεύδει την ακατάσχετη αδολεσχία καταστροφολόγων που χάνουν την γη κάτω από τα πόδια τους βλέποντας την κυβερνητική πολιτική να αποδίδει».

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  είπε ότι  δεν είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος από την ευρωζώνη».

Και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόγραμμα αλλαγής της ευρωζώνης και της Ευρώπης. Αν κατατίθεται μια διαφορετική άποψη στις εσωκομματικές διαδικασίες είναι διχοστασία;».

Χαρακτήρισε «ευτέλεια, λαϊκισμό και προπαγάνδα» την επίθεση της κυβέρνησης κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα του ευρώ.

Αναφορικά, δε, με τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται στο κόμμα του για το νόμισμα υποστήριξε ότι «Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει με σιωπή των αμνών. Με πολιτικά κοιμητήρια. Δημοκρατία δεν είναι να αποφασίζει κάποιος και οι άλλοι να ακολουθούν. Τα κόμματα δεν είναι στάνες… Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό κόμμα».

Αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και απευθυνόμενος τον υπουργό Οικονομικών είπε «μας λέτε ότι κέρδισε η χώρα, χαρίζοντας ένα ολόκληρο ΑΕΠ στους τραπεζίτες; Το κούρεμα έγινε, για να ανακουφιστεί το δημόσιο χρέος και όχι για να βάλουμε άλλα 50 δισ. ευρώ και να διαγράψουμε το όποιο όφελος. Δώσατε 11 δισ. ευρώ στην Eurobank και αυτή τη στιγμή το Δημόσιο χάνει τον έλεγχο με 1 δισ. ευρώ. Πάει, πέταξε το πουλάκι. Απιστία, βαρύτατα ποινικά αδικήματα υπάρχουν…».

SHARE