Τα Επιμελητήρια “κοντράρουν” την κυβέρνηση – “Να φύγει ο Χατζηδάκης”

 

Τα Επιμελητήρια αποσύρουν τους υποψηφίους τους από τα   ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Αιτία για τη σύγκρουση με την κυβερνητική πλευρά,  είναι η τροπολογία πμε βάση την οποία αίρεται η υποχρεωτικότητα εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.
Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων χαρακτήρισε τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, «εχθρό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» και ζητεί την παραίτησή του.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος ανέφερε ότι τις κινήσεις των Επιμελητηρίων στηρίζουν μέχρι στιγμής η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Μίμης Ανδρουλάκης οι οποίοι κατέθεσαν εκ νέου την τροπολογία για αίρεση της υποχρεωτικότητας, προκειμένου να εισαχθεί σε νέο νομοσχέδιο.

Αναλυτικά οι αποφάσεις όπως τις ανακοίνωσε η ΚΕΕ:

Η καταδίκη των κυβερνητικών πολιτικών που βάλλουν κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιμελητηρίων. Η υλοποίηση της απόφασης της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης του Ηρακλείου, 4 και 5 Απριλίου, για απόσυρση από τα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ των υποψηφίων εκπροσώπων από τα Διοικητικά Συμβούλια των επιμελητηρίων. Σε περίπτωση άρνησης κάποιων να υλοποιήσουν την απόφαση, η επιμελητηριακή κοινότητα δε θα στηρίξει τους υποψηφίους αυτούς.

-Ζητείται η παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ως εχθρού της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

– Η σύσταση συντονιστικού οργάνου για την παρακολούθηση του νομοθετικού οργάνου σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της τροπολογίας και γενικότερα των σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών που αφορούν τα επιμελητήρια και εν γένει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

– Η μεγιστοποίηση των ενεργειών του Ευρωεπιμελητηρίου και ο συντονισμός των εθνικών ευρωπαϊκών επιμελητηρίων για την προστασία και ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Σημειώνεται ότι οι κ. Weber και Abruzzini, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Ευρωεπιμελητηρίου, επισκέφτηκαν την Πέμπτη το απόγευμα τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και του έθεσαν το αίτημα άρσης της νομοθετικής ρύθμισης για τα ελληνικά Επιμελητήρια, χωρίς όμως να λάβουν θετική απάντηση.

SHARE