«Ταξιδευτές Πολιτισμού»: Όταν ο πολιτισμός «φωτίζει» την καθημερινότητά μας

taxideutes neo

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορεί ο πολιτισμός να αποτελέσει την απάντηση στην απαισιοδοξία που ταλαιπωρεί την εποχή μας; Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Δάφνης «Ταξιδευτές Πολιτισμού» απαντά ανεπιφύλακτα «ναι»!

Μια παρέα φίλων από τη Δάφνη προσπαθεί να δώσει μια διέξοδο στο αίσθημα της απομόνωσης, που αποτελεί σημείο των καιρών μας, και να ενώσει ένα σύνολο ανθρώπων σε έναν κοινό σκοπό:

Να αφήσουμε στην άκρη το «εγώ», να μάθουμε και πάλι να συνυπάρχουμε, να τραγουδάμε, να χορεύουμε. Να ξεχάσουμε για λίγο τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να κατανοήσουμε ότι η ζωή είναι πιο ωραία όταν βάζουμε το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

Κοινή βάση των «Ταξιδευτών Πολιτισμού» αποτελεί η λαογραφία,ο πολιτισμός, το περιβάλλον και οι επιστήμες.

taxideutes1

Η δραστηριότητα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δάφνης «Ταξιδευτές Πολιτισμού» είναι πλούσια, παρά το γεγονός ότι άρχισε το ταξίδι του μόλις τρία χρόνια πριν.

Οι «Ταξιδευτές Πολιτισμού» μαθαίνουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδι, να υφαίνουν στον αργαλειό και να παίζουν παραδοσιακά κρουστά, να απαθανατίζουν τις όμορφες στιγμές με μια φωτογραφική μηχανή. Στα εργαστήρια φυσικά συμμετέχουν άτομα όλων των ηλικιών.

Ειδικά για τους μικρούς του φίλους, ο Σύλλογος προσφέρει το εργαστήριο Kindermusik,  ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα με πολύπλευρους στόχους: τη σωματική, συναισθηματική, γλωσσική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, και την πρώτη επαφή και την εξοικείωσή του με την Αγγλική γλώσσα.

Όποια και αν είναι η ηλικία σας τολμήστε το! Βγείτε από το σπίτι, δραστηριοποιηθείτε, ελάτε σε επαφή με άλλους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο μεράκι για την παράδοση του τόπου μας.

Και επειδή οι καιροί είναι… πονηροί, να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος είναι μη κερδοσκοπικός, ενώ συμμετέχει και σε φιλανθρωπικές δράσεις.

Σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι από το όμορφο ταξίδι στο οποίο σας καλούν οι φίλοι μας από τη Δάφνη!

 

Παρουσίαση Αργαλειού σε σχολεία

taxideutes3

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.taxideutes-politismou.gr

https://www.facebook.com/taxideutespolitismou

[email protected]

Μαρία Παπαδάτου

 

SHARE