Τέσσερα χρόνια φυλακή σε δύο εφοριακούς για …”φακελάκι” των 30.000 ευρώ

Σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν οι δύο εφοριακοί οι οποίοι είχαν συλληφθεί το 2008 για εκβίαση και δωροληψία. Το Τριμελές Εφετείο Πατρών τους έκρινε ενόχους και τους έδωσε τη δυνατότητα να εξαγοράσουν την ποινή τους καταβάλλοντας το ποσό των 32.000 ευρώ σε 36 μηνιαίες δόσεις.

Ο πρώην Διευθυντής της Α’ ΔΟΥ κρίθηκε ένοχος για εκβίαση και ηθική αυτουργία σε δωροληψία και η εφοριακός υπάλληλος για εκβίαση και δωροληψία. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση του εκβιασμού που είχε καταγγείλει σε βάρος τους ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Ανδρέας Μπενετάτος.

Τον Απρίλιο του 2008, ύστερα από καταγγελία του κ. Μπενετάτου, σε έφοδο της Ασφάλειας Πατρών είχαν εντοπιστεί 30.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα, σε ντουλάπα στο γραφείο της ελέγκτριας της Α΄ ΔΟΥ Πατρών.

Εξάλλου, ο πρώην επόπτης της Α΄ ΔΟΥ Πατρών, που είχε διαφύγει την αυτόφωρη διαδικασία καταδικάστηκε από το Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών στις 28/2/13 σε τρία χρόνια φυλάκιση και τρία χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων με αναστολή…

Πηγή: newsmessinia.blogspot

SHARE