Τέλος και το εργοστάσιο της BSH Hellas – Πίτσος – 250 εργαζόμενοι στο δρόμο…της ανάπτυξης

Αποτέλεσμα εικόνας για εργοστάσιο της BSH Hellas- πρώην Πίτσος -

Κλείνει το εργοστάσιο της BSH Hellas- πρώην Πίτσος –  στο Ρέντη και 250 εργαζόμενοι μένουν άνεργοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, “από την 1η Ιανουαρίου 2018, το εργοστάσιο στην Αθήνα δεν θα μπορεί να υποστηρίξει την κατασκευή οποιουδήποτε από τα προϊόντα του Ομίλου και ως αποτέλεσμα ο τερματισμός της λειτουργίας της παραγωγικής του δραστηριότητας θα είναι αντικειμενικά απαραίτητη.Η μονάδα έχει εξασφαλίσει μια ακόμη σημαντική παραγγελία (αφορά σε 140.000 εντοιχισμένους φούρνους Bosch), η οποία θα επιτρέψει τη λειτουργία της μέχρι τα τέλη του 2018 και μετά θα παύσει η λειτουργία της”

Το 1976 η BSH, στην οποία μετείχαν η BOSCH – SIEMENS HAUSGERATE GmbH και η SIEMENS A.E. HELLAS (κοινοπραξία 50% – 50%) απέκτησε την πλειονότητα (60%) των μετοχών της ΠΙΤΣΟΣ, το εργοστάσιο της οποίας λειτουργεί από το 1909 στην περιοχή του Ρέντη.

Το 2014 η Siemens πούλησε τη συμμετοχή της στον όμιλο Bosch και σήμερα η BSH Οικιακές Συσκευές ΑΒΕ ελέγχεται πλήρως από τον πολυεθνικό όμιλο BSH Gmbh.

Το περασμένο καλοκαίρι  το Σωματείο Εργαζομένων και η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου είχε προειδοποιήσει αποστέλλοντας επιστολές προς τον Πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης καταγγέλλοντας τη Siemens πως οδηγεί σε λουκέτο την εργοστασιακή μονάδα.

Και αυτό διότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο αποτέλεσε, σύμφωνα δημοσιεύματα, εμμέσως αντικείμενο της συμφωνίας συμβιβασμού της Siemens με το Ελληνικό Δημόσιο το 2011, συμφωνία που προέβλεπε επένδυση ύψους 60 -100 εκατ. ευρώ (η οποία όμως δεν κατονομάζεται) για τον εκσυγχρονισμό και την μετεγκατάσταση του στη Μαγούλα. H διοίκηση της Siemens είχε αρνηθεί τη δέσμευση αυτή.

 
SHARE