ΤΣΙΠΡΑΣ: Μηδενική ανοχή στη Χρυσή Αυγή – Η ΝΔ φλερτάρει με την ακροδεξιά

https://i0.wp.com/news247.gr/eidiseis/politiki/article1799600.ece/BINARY/w460/010612tsipras.jpg?w=696«Από εδώ και στο εξής μηδενική ανοχή απέναντι στις συμμορίες, απέναντι στους υβριστές της δημοκρατίας και της ιστορίας του λαού μας, που έδωσε φόρο αίματος στους ναζί, αγωνιζόμενος για την ελευθερία και τη δημοκρατία» τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην ασυδοσία της Χρυσής Αυγής, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Όποιος θέλει μπορεί να εφαρμόσει τον κανονισμό και να αποτρέψει τον ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας τόνισε για τα χθεσινά έκτροπα στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε παράλληλα τη Ν.Δ. ότι «φλερτάρει πλέον αδιάκριτα» με την ακροδεξιά.

«Η Χρυσή Αυγή επεχείρησε να προκαλέσει μέσα στο κοινοβούλιο, αμέσως μετά τη συζήτηση για ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που εξαφανίστηκε. Εξαφανίστηκε με ευθύνη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και επομένως του ίδιου του πρωθυπουργού. Δεν ήταν εκεί καν ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για να επιβεβαιώσει αυτά που ήρθε να πει ο κ. Ρουπακιώτης, δηλαδή ότι δεν συμβαίνει κάτ, το νομοσχέδιο είναι καθ’ οδόν», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η ομάδα μονταζιέρας της Ν.Δ. προσπάθησε ακόμα και τη στιγμή της αποκάλυψης των νεοναζί να κρατήσει ίσες αποστάσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, το προεδρείο της Βουλής και τους νοσταλγούς του Χίτλερ».

Έκανε επίσης λόγο για «ακροδεξιά ολισθήματα» του Πρωθυπουργού, τα οποία, όπως υποστήριξε, διαδέχονται το ένα το άλλο.

«Ας το πάρουν χαμπάρι. Η ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων κατέρρευσε παταγωδώς χθες στη Βουλή», διαμήνυσε, τονίζοντας παράλληλα ότι η Αριστερά θα υπερασπιστεί τη δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα: από τις γειτονιές ως το προεδρείο της Βουλής.

SHARE