ΤΣΙΠΡΑΣ: “Ναι” στη διαγραφή χρεών προς τράπεζες – Στόχος ο κρατικός έλεγχος

tsipras mmeΣτόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανακεφαλαιοποιημένο τραπεζικό σύστημα υπό κρατικό έλεγχο, δήλωσε  ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας, από το βήμα της ετήσιας διάσκεψης της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών.

“Θέλουμε ανακεφαλαιοποιημένο τραπεζικό σύστημα υπό κρατικό έλεγχο”, τόνισε ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης για να προλάβουν να διαγκωνιστούν τα συμφέροντα”.Ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της διαγραφής μέρους των χρεών προς τις τράπεζες.

Εν τω μεταξύ, έδωσε τη δική του απάντηση στις επικρίσεις που δέχθηκε για τις αναφορές του περί «αναστολής του μνημονίου», τονίζοντας ότι «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι δυο έννοιες ασύμβατες».

«Η διαρκής προσπάθεια των πολιτικών μας αντιπάλων, παίζοντας με τις λέξεις, να διαμορφώσουν αμφιβολίες για τις προθέσεις μας, είναι νομίζω άδικος κόπος», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλοι σε αυτόν το τόπο», πρόσθεσε, «γνωρίζουν και καταλαβαίνουν ότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι δυο έννοιες ασύμβατες».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε μάλιστα ότι το μνημόνιο θα τελειώσει το ίδιο βράδυ που οι κάλπες θα δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη πλειοψηφία και ο λαός μια καθαρή εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Όπως είπε, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την μεταμνημονιακή εποχή περιλαμβάνει την «αντικατάσταση, με νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή, του καταστροφικού μνημόνιο με ένα Εθνικό Σχέδιο για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση του τόπου».

SHARE