ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΩΣΤΗ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ -ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΜΜΕ (VIDEO)

 

 

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε στη Βουλή ότι θα κόψει την κλωστή που συνδέει το πολιτικό σύστημα, τις τράπεζες και τα ΜΜΕ απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου.  Ο Α.Τσίπρας  έθεσε θέμα συχνοτήτων και επαναδειοδότησης , αναφέρθηκε στα θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων ευρώ σε ομίλους των ΜΜΕ, υπενθύμισε ότι η νομοθεσία μετά τον βασικό μέτοχο έγινε ακόμα πιο ελαστική, αναφέρθηκε στα δημόσια έργα και τους εργολάβους που σχετίζονται με κανάλια και ξεκαθάρισε ότι θα ρυθμίσει άπαξ δια παντός το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

“Δεν θα μιλήσω με όρους πολιτικής, θα απαντήσω με όρους δημόσιου συμφέροντος. Θεωρώ αδιανόητο για μία κυβέρνηση να συνδέει τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου με το περιεχόμενο των καναλιών, αυτό δεν θα συμβεί. Αν το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ δεν είναι διαφανές και ρυθμίζεται σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, τότε εκεί είναι που μπορεί να δημιουργηθεί μία ομερτά και μία σχέση διαπλοκής. Μία παρασκηνιακή συναλλαγή που θα εξασφαλίσει στήριξη σε μία κυβέρνηση με αντάλλαγμα οικονομικές διευκολύνσεις. Το τρίγωνο της αμαρτίας είχε κορυφές το σάπιο πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και τις τράπεζες»

Ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν έκανε τίποτα για τα κανάλια επειδή τους στήριζαν, υπενθύμισε ότι οι δανειστές είχαν θέσει ζήτημα με τους ολιγάρχες στα ΜΜΕ και το γεγονός ότι προσφέρουν ελάχιστα στο Ελληνικό δημόσιο και προειδοποίησε ότι θα λάβει τέλος το πάρτι των εργολάβων με τα δημόσια έργα και τα ΜΜΕ.

 

 

 

 

 

SHARE