ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΗΠΑ-Ρωσία συνεργασία μετά το μακελειό στη Βοστώνη

Την ενίσχυση της συνεργασίας τους στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θέτουν επί τάπητος ΗΠΑ και Ρωσία με αφορμή τη βομβιστική επίθεση των δύο Τσετσένων αδελφών στο μαραθώνιο της Βοστώνης.

Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Κρεμλίνο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με αφορμή το μακελειό στη Βοστώνη από τους δύο Τσετσένους, ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν εξέτασαν τους τρόπους συνεργασίας των δύο χωρών στην αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών εν όψει και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 στο Σότσι της Ρωσίας.

«Οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βούλησή τους να ενισχύσουν περαιτέρω την συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας τους προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσε τη «στενή συνεργασία με τη Ρωσία, από την οποία έχουν επωφεληθεί οι ΗΠΑ στους τομείς της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ιδίως έπειτα από τις επιθέσεις στη Βοστώνη» και ήλθε σε συμφωνία με τον Πούτιν «για να συνεχισθεί στο μέλλον η συνεργασία μας κατά της τρομοκρατίας και στα θέματα ασφάλειας», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

SHARE