ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το σχέδιο για τα “κόκκινα” δάνεια δεν θα επηρεάσει την κεφαλαιακή επάρκεια, λέει ο Ν. Δένδιας

Δένδιας: Δεν θα πάρουν συγχωροχάρτι οι μπαταχτσήδες για τα κόκκινα δάνεια

«Μην περιμένουν οι μπαταχτσήδες συγχωροχάρτι από τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ και πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα είναι έτοιμο το τελικό κείμενο της ρύθμισης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα είναι σε θέση να το παρουσιάσει πριν από τη ΔΕΘ, αν και θα εκκρεμεί η έγκριση της τρόικα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η ρύθμιση δεν συνδέεται με τα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας γιατί το σχέδιο όπως ανέφερε δεν θα επηρεάσει την κεφαλαιακή επάρκεια των Τραπεζών.

Εκτός από το θέμα των δανείων και το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία, το φορολογικό πλαίσιο των επιχειρήσεων και η λειτουργία του ΓΕΜΗ.

Αναφορικά με τα προβλήματα που ενδέχεται να προκαλέσει στην ελληνική οικονομία το Ρωσικό εμπάργκο ο υπουργός συζητήθηκε με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο με ποιον τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να σταθεί αρωγός στις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος της ΚΕΕ σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μια στατική κρίση αλλά για μια γεωπολιτική κρίση που θα έχει μάκρος. Ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε επίσης και στον αντίκτυπο που θα έχει και σε άλλες βαλκανικές χώρες, αγορές όπου η ελληνική εξωστρέφεια είχε πετύχει σημαντικά βήματα. « Η μείωση της καταναλωτικής ζήτησης σε αυτές τις αγορές θα επηρεάσει την ελληνική οικονομία», τόνισε.

Αναφορικά με το ΓΕΜΗ ο κ. Μίχαλος απευθυνόμενος στον υπουργό σημείωσε «επί των ημερών σας βρήκαμε λύσεις στα προβλήματα που υπήρχαν», ενώ ανέφερε ότι το ΓΕΜΗ μπορεί να αποτελέσει τον κορμό ύπαρξης των Επιμελητηρίων από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

SHARE