ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά τα μέσα Οκτώβρη τα αποτελέσματα των stress tests

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου τοποθέτησε η Γαλλίδα επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού Ντανιέλ Νουίστη την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου. 

Αναφερόμενη στην τραπεζική ένωση, σημείωσε ότι ο έλεγχος των τραπεζών δεν επηρεάζεται από τοπικές σκοπιμότητες και θα πρέπει να οδηγήσει σε ένα πιο ανθεκτικό και αποτελεσματικό τραπεζικό σύστημα.

Ερωτηθείσα για το πώς προχωρά η προετοιμασία του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, η κα Νουί δήλωσε: «Με δεδομένη την απόλυτη προσήλωση μας στις προθεσμίες, ο ΕΕΜ προχωρά ομαλά και σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, θα είμαστε έτοιμοι έως τις 4 Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η ELL θα αναλάβει τα εποπτικά της καθήκοντα».

Η συνολική αξιολόγηση επίσης βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, σημείωσε η ίδια, ενώ πρόσθεσε: Έως το τέλος του μήνα θα έχουμε ολοκληρώσει τον έλεγχο της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού, τα αποτελέσματα του οποίου θα ενσωματωθούν στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων κατα¬στάσεων στο πλαίσιο μιας υβριδικής προσέγγισης. Παράλληλα, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και η διαδικασία επιλογής στελεχών. Μέχρι στιγμής έχουμε προσλάβει περί τα 670 άτομα για τον ΕΕΜ.

SHARE