ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΚΥΠΡΟΣ: Φεύγει ο ρώσικος όμιλος VTB – “Με διατάγματα δε λειτουργούν τράπεζες’

Ο τραπεζικός  όμιλος VTB  είναι  έτοιμος να αποσύρει από την Κύπρο τη θυγατρική του  Russian Commercial Bank (RCB), γεγονός ιδιαίτερα αρνητικό για την κυπριακή οικονομία και κυρίως για την εικόνα της χώρας.

Σχετική είδηση της εφημερίδας Times της Μόσχας επιβεβαίωσε με σαφήνεια ο επικεφαλής της RCB στη Κύπρο με δηλώσεις στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», Vladimir Popov, ο οποίος εξήγησε πως ούτε τα νέα διατάγματα λύνουν το θέμα των συναλλαγών και ότι με αυτούς τους όρους δεν μπορεί να λειτουργήσει η Τράπεζα.

Άφησε μάλιστα αιχμές πως στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να σωθεί η Τράπεζα Κύπρου πλήττονται όλες οι υπόλοιπες τράπεζες στη χώρα.

«Τράπεζα χωρίς πελάτες δεν είναι τράπεζα», είπε, προσθέτοντας πως θα πρέπει να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα στις τράπεζες, που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, για να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις εργασίες τους. Με τη συνέχιση των μέτρων, υπογράμμισε ο κ. Popov, οι πελάτες των τραπεζών σπρώχνονται εκτός Κύπρου και αυτό συνιστά καίριο πλήγμα για την ίδια τη χώρα.

Είχε προηγηθεί δήλωση του κ. Herbert Moos οικονομικού διευθυντή της VTB, στην εφημερίδα Times της Μόσχας, ότι ο όμιλος πρόκειται να αποχωρήσει σταδιακά από την Κύπρο. Να σημειωθεί ότι σοβαρές καταγγελίες και παράπονα γίνονται και από άλλες ξένες τράπεζες στην Κύπρο.

SHARE