ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θετική έκθεση της HSBC – Δείτε τις προβλέψεις αποτελεσμάτων για ΕΤΕ, Alpha, Πειραιώς, Eurobank

hsbc1

Συνέχιση των θετικών τάσεων σε βασικά στοιχεία των ελληνικών τραπεζών θα αποκαλύψουν τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου, σύμφωνα με την HSBC. Παρά κάποια ρίσκα που συνδέονται με τα stress tests, η HSBC πιστεύει πως το θεμελιώδες story των ελληνικών τραπεζών παραμένει ανέπαφο, στηριζόμενο από τη μακροοικονομική ανάκαμψη.

Όπως εκτιμά ο οίκος, τα αποτελέσματα αναμένεται να δείξουν συνέχιση των θετικών τάσεων στην τιμολόγηση των καταθέσεων, στον σχηματισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων και στον έλεγχο του κόστους. Ωστόσο, η απομόχλευση θα εξακολουθήσει να πιέζει τα έσοδα των τραπεζών.

Η HSBC προβλέπει πως οι ελληνικές τράπεζες θα σχηματίσουν επιπλέον κάλυψη για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια εν όψει των ελέγχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Παρά τις βελτιώσεις στα θεμελιώδη, η HSBC εκτιμά πως τα πιστωτικά ιδρύματα θα εμφανίσουν ζημίες, με εξαίρεση την Εθνική Τράπεζα, η οποία αναμένεται να εμφανίσει κέρδη, με τη στήριξη των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, αναμένει συνολικό περιορισμό των καθαρών ζημιών κατά 9% στα 335 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο και συγκεκριμένα ζημίες 60 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank, 200 εκατ. ευρώ για τη Eurobank και 155 εκατ. ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά αύξηση των καθαρών κερδών της Εθνικής σε επίπεδο ομίλου στα 79 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει η HSBC, τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου είναι απίθανο να αποτελέσουν καταλύτη για τις ελληνικές τράπεζες, εκτός και αν υπάρξουν εκπλήξεις στις βασικές τάσεις.

SHARE