ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αυξάνει τιμές-στόχους για Πειραιώς, Alpha η JP Morgan – Αναβαθμισμένη σύσταση για ΕΤΕ

trap

Η JPMorgan προχωρά σε αναβαθμίσεις στις αξιολογήσεις και τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα αναβάθμισε τη σύσταση για την Εθνική Τράπεζα σε “neutral” από “underweight”, ενώ παράλληλα αύξησε την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 0,95 ευρώ ανά μετοχή από 0,84 ευρώ προηγουμένως (“overweight”) και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,29 ευρώ από 2 ευρώ προηγουμένως (“overweight”).

Οι εκτιμήσεις της JP Morgan για ΧΑ, τράπεζες – Στις κορυφαίες επιλογές η Πειραιώς

Με έκθεση της για τις αναδυόμενες αγορές σήμερα η JPMorgan διατηρεί τη σύσταση Overweight για το Χρηματιστήριο Αθηνών θέτοντας μάλιστα τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στη λίστα με τις 10 επιλογές μετοχών σε Ευρώπη, Β. Αφρική και Μ. Ανατολή. Η σύσταση overweight διατηρείται επίσης για τη μετοχή της Alpha Bank ενώ η επενδυτική καλεί τους πελάτες της να αποφύγουν τη μετοχή της Εθνικής δίδοντας σύσταση Underweight. Αναφορικά με τη μετοχή του ΟΤΕ έχει σύσταση “Ουδέτερη” αν και δηλώνει πως τη θέλει στο χαρτοφυλάκιο της.

Οι αναλυτές της επενδυτικής εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί τόσο η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων όσο και το ράλι των μετοχών.

Μάλιστα ποντάρει στο γεγονός ότι ακόμα το 73% των funds που επενδύουν στις αναδυόμενες αγορές δεν έχουν έκθεση στην Ελλάδα. “Πιστεύουμε ότι οι εισροές απ’ τα Emerging Markets Funds μπορούν να ωθήσουν σε έναν επαναπροσδιορισμό της θέσης της αγοράς.

Ωστόσο, παράγοντας κινδύνου παραμένουν οι πολιτικές εξελίξεις. Όπως σημειώνει με τις κρίσιμες ευρωεκλογές να πλησιάζουν η εύθραυστη πλειοψηφία της κυβέρνησης απειλείται.
Μάλιστα η επενδυτική εκτιμά ότι υπάρχει μεγαλύτερη του 50% πιθανότητα να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές στη χώρα. Ωστόσο θεωρεί ότι η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει δεν θα απειλήσει τα πρόσφατα επιτεύγματα της παραμονής στο ευρώ και της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
SHARE