ΤΡΑΠΕΖΕΣ: “Ακριβές” τις βλέπει η Credit Suisse – Γιατί προτιμά Εθνική

trap

Η επιστροφή των ελληνικών τραπεζών σε διψήφια κερδοφορία απειλείται από τις πιέσεις στα επιτόκια χορηγήσεων, που είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, τονίζει η Credit Suisse. 

Ο οίκος επικαλείται τα στοιχεία που δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία, τα επιτόκια στα νέα δάνεια υποχώρησαν κατά 54 μονάδες βάσης στο 4,92%. Η εκτιμώμενη επιστροφή των τραπεζών μεσοπρόθεσμα σε διψήφια αύξηση της κερδοφορίας δύσκολα θα πραγματοποιηθεί, καθώς τα τρέχοντα επιτόκια δεν διαμορφώνονται σε διατηρήσιμα επίπεδα, προσθέτει.

Συνεχίζουμε να βλέπουμε τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο ως ακριβό, τονίζει η Credit Suisse, σημειώνοντας ότι σε σχετική βάση, συνεχίζει να προτιμά την Εθνική (σύσταση outperform, τιμή-στόχος στα 3,6 ευρώ) έναντι της Alpha (neutral, στόχος στα 0,8 ευρώ) και της Τράπεζας Πειραιώς (underperform με στόχο τα 1,4 ευρώ), λόγω του μικρότερου χαρτοφυλακίου εταιρικών δανείων, κάτι που την καθιστά λιγότερο ευάλωτη στη μείωση των επιτοκίων.

Επίσης, η Credit Suisse υπογραμμίζει ότι η Πειραιώς είναι περισσότερο εκτεθειμένη σε χαμηλότερα επιτόκια μέσω του μεγάλου ποσοστού αναδιαρθρώσεων δανείων.

 

SHARE