ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έρχονται διαγραφές δανείων για τους αδύναμους – Άνοιξε τον δρόμο η Πειραιώς

 banksΣε ρυθμίσεις μέσω διαγραφής δανείων των πελατών τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στον νόμο περί ανθρωπιστικής κρίσης θα προχωρήσουν και άλλες τράπεζες το επόμενο διάστημα.

Τον δρόμο της πρωτοβουλίας άνοιξε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ, για όλα τα Καταναλωτικά Δάνεια και τις Πιστωτικές Κάρτες όσων διαθέτουν πολύ χαμηλά εισοδήματα λόγω της κρίσης.

Ο στόχος των τραπεζών είναι διπλός. Αφενός στηρίζουν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, αφετέρου θα εξυγιάνουν το δανειακό τους χαρτοφυλάκιο καθώς θα ξεφορτωθούν ένα μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

 Τι ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα Πειραιώς

 Η Τράπεζα Πειραιώς δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο προχώρησε σε μια πολύ σημαντική απόφαση, καθώς ανακοίνωσε πρωτοβουλία για την ανακούφιση των οφειλετών-πελατών της που διαθέτουν πλέον πολύ χαμηλό εισόδημα εξαιτίας της κρίσης.

Η Διοίκηση της Τράπεζας αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε πρόγραμμα διαγραφής ή προνομιακής ρύθμισης των οφειλών των οικονομικά αδύναμων πελατών της, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Συγκεκριμένα:

  1. Διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ, για όλα τα Καταναλωτικά Δάνεια και τις Πιστωτικές Κάρτες.
  2. Παγώνει τα Στεγαστικά Δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο  διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου 4320/2015.

Στο πρόγραμμα αυτό της Τράπεζας Πειραιώς εντάσσονται οι δικαιούχοι του Νόμου 4320/2015, όσοι δηλαδή πληρούν τα σχετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξή τους στο Νόμο. Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους θα δίδονται και από τα 803 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.piraeusbank.gr.

Η παρέμβαση αυτή της Τράπεζας Πειραιώς για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αντανακλά τη γενικότερη κινητοποίηση της Τράπεζας για την κάλυψη των αναγκών της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, μέσα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της κρίσης, σηματοδοτώντας την προσπάθεια όλων μας για μια νέα αρχή.

SHARE