ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τα ξένα κεφάλαια – Υπερκάλυψη της έκδοσης

 

Καλύφθηκε ο στόχος των  1,75 δισ. της αμκ της Πειραιώς με τιμή 1,72 με 1,75 ευρώ - Κλείνει σύντομα το βιβλίο προσφορώνUPD: Η αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας Πειραιώς κατά 1,75 δισ. ευρώ υπερκαλύφθηκε από τη ζήτηση των ξένων κεφαλαιούχων. Πλησιάζουν τα 2,5 δισ. οι προσφορές.
Το βιβλίο προσφορών  έκλεισε σήμερα 25 Μαρτίου στις  19:20.

Σημειώνεται ότι το 10% της ΑΜΚ  θα διατεθεί με δημόσια προσφορά και με την τιμή που θα καθοριστεί  στους Έλληνες επενδυτές θεσμικούς και μικρομετόχους μετά την γενική συνέλευση στις 28 Μαρτίου.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Θέμα ωρών είναι να κλείσει και το βιβλίο προσφορών της  Πειραιώς που θα αποδείξει ισχυρή υπερκάλυψη της έκδοσης, πάνω από 1,5 φορές. 

Η τράπεζα ζητά από ξένους επενδυτές κεφάλαια 1,575 δισ. ευρώ και ήδη από χθες το βράδυ οι προσφορές ξεπέρασαν τα 2,3 δισ. ευρώ με την τιμή να διαμορφώνεται σύμφωνα με πληροφορίες κοντά στα 1,75 ευρώ, αρκετά υψηλότερα από την καθαρή ενσώματη αξία της τράπεζας.

Στην Πειραιώς το ποσοστό του ΤΧΣ θα υποχωρήσει στο 65% και των ιδιωτών θα ενισχυθεί στο 35%.Η Πειραιώς θα διαθέσει περίπου 1,6 δισεκ. σε διεθνείς επενδυτές και 175 εκατ στους έλληνες μικρομετόχους και θεσμικούς Έλληνες.
Με βάση ενδείξεις,  η τιμή της αμκ εκτιμάται μεταξύ 1,75 με 1,77 ευρώ.

SHARE