ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Οι ξένοι έρχονται, οι Ελληνες… μένουν σπίτια τους – Αύξηση εσόδων 15,5% το πρώτο πεντάμηνο

https://i0.wp.com/rethemnosnews.gr/wp-content/uploads/2012/02/touristes.jpg?w=696Στη μεγάλη αύξηση αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι αναφέρεται το πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας ότι συμβάλλουν στην αλλαγή του κλίματος υπέρ της χώρας.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 17% της παραγωγής και μία στις πέντε θέσεις εργασίας σε μια χώρα όπου η ανεργία έχει αυξηθεί σε περίπου 27%.

«Η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλής προορισμός κυρίως για τους Γερμανούς και Βρετανούς για δεκαετίες και πλέον προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες από την ανατολική Ευρώπη, με αυτές τις αγορές να αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα πέμπτο των συνολικών αφίξεων», τονίζεται.

Οσον αφορά αριθμητικά στοιχεία, η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 38,5% των εσόδων για το Μάιο και αύξηση 15,5% κατά τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους.

Στον αντίποδα το δημοσίευμα αναφέρεται στον εσωτερικό τουρισμό επισημαίνοντας ότι «ο εσωτερικός τουρισμός που αναλογεί στο 25% των συνολικών εσόδων έχει πληγεί σοβαρά και εκτιμάται ότι θα παραμείνει στα χαμηλά επίπεδα του περασμένου έτους.

Τα ελληνικά εισοδήματα πιέζονται σοβαρά, μειώθηκαν κατά περίπου 30% κατά μέσο όρο από την αρχή της κρίσης το 2009, ενώ πολλές ελληνικές οικογένειες δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά επί μακρόν καλοκαιρινές διακοπές ή συχνές αποδράσεις Σαββατοκύριακου μακριά από την Αθήνα».

Το δημοσίευμα επίσης αναφέρει και την έρευνα του ΙΝΚΑ, βάσει της οποίας περισσότερο από τα δύο τρίτα των Ελλήνων δεν έχουν προγραμματίσει διακοπές γι’ αυτό το καλοκαίρι.

SHARE