ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Εκρηξη στις κρατήσεις, αναμένονται 17.000.000 αφίξεις – Αυτό το καλοκαίρι ανήκει στην Ελλάδα

Εντυπωσιακή ανάκαμψη αναμένεται να παρουσιαστεί φέτος το καλοκαίρι στον τομέα του τουρισμού, με τις προβλέψεις των αρμοδίων του κλάδου να κάνουν λόγο για 17 εκατομμύρια αφίξεις.

«Αν και δεν έχει έλθει ακόμη το καλοκαίρι, ωστόσο ο τομέας του τουρισμού στην Ελλάδα ήδη λάμπει όσο ποτέ εδώ και πολύ καιρό», τονίζεται σε δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Κλάινε Τσάιτουνγκ» με τίτλο «Και πάλι ζήτηση για την Ελλάδα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έπειτα από τις μειώσεις την περασμένη χρονιά, φέτος συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, η Ελλάδα επανέρχεται στις προτιμήσεις των τουριστών.

Όπως δηλώνει ο διευθυντής του μεγάλου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού «Ruefa», Βάλτερ Κραλ η αύξηση στις κρατήσεις ανέρχεται στο 40% σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας στα επίπεδα του 2010, που ήταν μια καλή χρονιά για την Ελλάδα. Ο ίδιος τονίζει πως η εμπιστοσύνη για την Ελλάδα έχει επιστρέψει, καθώς πέρσι επικρατούσε ανασφάλεια ως προς την επάρκεια τροφίμων, όμως έχει διαπιστωθεί πως τίποτε δεν συνέβη και οι ανησυχίες ήταν υπερβολικές.

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Αφουκατούδης, διευθυντής του μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook Austria, επισημαίνει πως φέτος δεν υπάρχουν αρνητικές ειδήσεις και άσχημες εικόνες από την Ελλάδα, κάτι που εμπνέει ασφάλεια στις οικογένειες, ενώ τονίζει πως οι αυξήσεις κινούνται σε υψηλά διψήφια ποσοστά.

Στο δημοσίευμα της «Κλάινε Τσάιτουνγκ» υπογραμμίζεται πως, αντιδρώντας στην κρίση, οι Ελληνες ξενοδόχοι έχουν μειώσει τις τιμές, ανεβάζοντας συγχρόνως το επίπεδο της ποιότητας των υπηρεσιών, ενώ ένας επιπλέον λόγος για την αυξημένη ζήτηση είναι και το γεγονός των προσφορών σε πτήσεις από Βιέννη και Γκρατς, με το οποίο, για παράδειγμα, συνδέονται απευθείας το καλοκαίρι εννέα προορισμοί σε δέκα ελληνικά νησιά. Πέραν της Κρήτης, της Ρόδου, της Κω ή της Κέρκυρας, μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν φέτος και άλλα μικρότερα νησιά.

Κατά μέσο όρο, πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ η Αυστρία -σε αναλογία με τον πληθυσμό της, 8,4 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται εδώ και χρόνια στην πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

«Θα είναι φέτος ένα καλοκαίρι της Ελλάδας», επισημαίνει ο Ιωάννης Αφουκατούδης, ενώ ο Βάλτερ Κραλ θεωρεί ότι θα είναι ένας ενδιαφέρον αγώνας δρόμου για την πρώτη θέση στον θερινό τουρισμό, ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισπανία.

SHARE