ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: “Δαγκωτό” Ελλάδα απ΄τους Σουηδούς εφέτος

Στις κορυφαίες επιλογές των Σουηδών για τις φετινές τους διακοπές βρίσκεται η Ελλάδα, όπως υποδεικνύει δημοσίευμα  της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού TRAVEL NEWS.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων που παρέχει το γραφείο Ticket εμφανίζουν τη χώρα μας στην κορυφαία θέση των εταιρειών charter.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει στοιχείων έως τα μέσα Φεβρουαρίου, οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί κατά 11% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο άρθρο για την Ελλάδα δεν είναι και το μοναδικό στον σουηδικό Tύπο, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας DAGENS NYHETER δημοσιεύεται άρθρο, στις τουριστικές σελίδες Resor, στο οποίο προτείνονται δέκα θεματικά ταξίδια που διοργανώνουν διάφορα σουηδικά τουριστικά γραφεία, έχοντας ως θεματική την γυμναστική και την άθληση και ένας από τους προτεινόμενους προορισμούς είναι η Ρόδος και συγκεκριμένα, η βορειοδυτική πλευρά του νησιού.

Εκτός όμως από προορισμός για άθληση, η Ελλάδα ενδείκνυται και ως ένας από τους πλέον ρομαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού ALLAS το οποίο αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα (Φεβρουάριος 2014) που διεξήγαγε το Thomas Cook Group σε πέντε χώρες (Σουηδία, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία). Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες η Ελλάδα κατατάσσεται στην 3η θέση των δέκα πιο ρομαντικών προορισμών, μετά τις Μαλδίβες και την Καραϊβική.

Επίσης το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ αναφέρεται σε έρευνα της Fujifilm στην οποία συμμετείχαν 700 μέλη του site πολυτελείας “Very First To” σχετικά με το ποια είναι τα τοπία όπου μπορεί κανείς να τραβήξει τις πιο φαντασμαγορικές φωτογραφίες από την Ευρώπη ξεχωρίζει ως μοναδική περίπτωση ομορφιάς η Σαντορίνη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

SHARE