ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ; “Υπήρχε και άλλος εκτός από τον Τάκη”…

 

 

 

«Η οικογένειά της μου είχε κάνει τη ζωή κόλαση! Εναν χρόνο προτού μείνει έγκυος της είχα ζητήσει να χωρίσουμε, όμως εκείνη δεν ήθελε. Προσπαθούσε να βρει τρόπους να μου δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη ζωή και τα κατάφερε». Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει τη ζωή δίπλα στην εν διαστάσει σύζυγό του και την οικογένειά της ο γιος του υπουργού Εσωτερικών επί κυβερνήσεως ΕΡΕ Στυλιανού Παπαδάκη, Στέλιος (η αδελφή του Χρυσή Παπαδάκη είχε πολιτευτεί με τον ΛΑΟΣ στις διπλές εκλογές του 2012), ο οποίος μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και να μιλήσει ανοιχτά για όλα όσα βίωσε στον γάμο του.

Επειτα από προσπάθειες πολλών ετών, ο Στέλιος Παπαδάκης δεν κατάφερε να αποκτήσει παιδί. Μια μέρα η γυναίκα του τού ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος με εξωσωματική, χωρίς εκείνος να έχει δώσει σπέρμα! Ετσι, όλη η οικογένεια τον κορόιδευε επειδή το παιδί δεν του μοιάζει αλλά μοιάζει στον… άντρα της αδελφής της, με τον οποίο η σύζυγός του είχε σχέσεις παλιότερα! Τώρα προσπαθεί να πάρει διαζύγιο, αλλά η γυναίκα δεν του το δίνει!

«Δεν είμαι άκαρδος»

«Από την ημέρα που με έδιωξε από το σπίτι, αλλά και μέσα στις δικαστικές αίθουσες κάνει τα πάντα για να με παρουσιάσει ως τον άκαρδο πλούσιο, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει τις ευθύνες του απέναντι σε ένα παιδί, που ακόμα δεν έχουμε ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο πατέρας του. Της λέω, λοιπόν, πως αν αυτό το παιδί ήταν πραγματικά δικό μου, δεν θα το άφηνα λεπτό από κοντά μου, ενώ θα προσπαθούσα με κάθε τρόπο να του εξασφαλίσω μια καλή ζωή…» αναφέρει ο 48χρονος Στέλιος Παπαδάκης, ο οποίος κάνει τα πάντα προκειμένου να δικαιωθεί, αλλά και για να μάθει ποιος είναι ο πραγματικός πατέρας του 8χρονου σήμερα Μάριου. Την ημέρα που ζήτησε μέσα στις δικαστικές αίθουσες να γίνει εξέταση DNA στο παιδί, η σύζυγός του φρόντισε να δώσει μια άλλη διάσταση στην έως τότε έκβαση της υπόθεσης.

«Η υπόθεσή μας κρατά πολλά χρόνια μέσα στις δικαστικές αίθουσες, καθώς εκείνη και η οικογένειά της εφευρίσκουν συνεχώς νέα τεχνάσματα προκειμένου η ιστορία αυτή να μη λήξει ποτέ. Αρχικά υποστήριζε πως το παιδί ήταν δικό μου και το είχε αποκτήσει με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, με γενετικό υλικό που εγώ ποτέ δεν είχα δώσει σε κανέναν γιατρό, πέρα από μια φορά που είχαμε κάνει κάποιες εξετάσεις και είχε αποδειχτεί πως έχω ολιγοσπερμία. Αυτό, βέβαια, έπειτα από ιατρική φροντίδα διορθώνεται, ποτέ όμως δεν είχα μπει σε αυτή την διαδικασία. Μετά προσπάθησε να πείσει τους πάντες πως είχα υπογράψει τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να κάνει την εξωσωματική, μόνο που, αν κοιτάξει κάποιος τα χαρτιά αυτά, θα ανακαλύψει πως είναι έγγραφα που έχουν να κάνουν με τη συναίνεσή μου σε μελλοντικές ιατρικές εξετάσεις και τίποτε άλλο. Στη συνέχεια, μόλις ζήτησα να γίνει εξέταση DNA, είπε στο δικαστήριο πως και να γίνει θα αποδειχτεί πως δεν είμαι εγώ ο πατέρας, αλλά ο Τάκης, ο άνδρας της αδελφής της. Μάλιστα, χωρίς κανένα δισταγμό και καμία ντροπή είπε πως εγώ τον παρακάλεσα να μας δώσει το σπέρμα του, για να πραγματοποιηθεί η εξωσωματική γονιμοποίηση. Και αφού έχουν συμβεί όλα αυτά, ανακαλύπτω στα χαρτιά που έχει προσκομίσει ότι η κύησή της ήταν φυσιολογική. Τελικά πού είναι το ψέμα και πού η αλήθεια, μόνο εκείνη ξέρει και κανένας άλλος».

Ο «Τάκης» και ο γιατρός από τη Χαλκίδα που θα μεγάλωνε το παιδί

Οπως αναφέρει στη συνέντευξή του ο Στέλιος Παπαδάκης, η ιστορία με την πατρότητα του παιδιού περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, αφού λίγο διάστημα προτού εκδιωχθεί από το σπίτι στο οποίο ζούσε με την τότε σύζυγό του, ο πεθερός του τον είχε καλέσει να γνωρίσει έναν γιατρό από τη Χαλκίδα, ο οποίος θα μεγάλωνε έπειτα από αυτόν το παιδί.

«Πραγματικά θα είναι δικαίωση για μένα να μάθουμε ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού, από τη στιγμή που εγώ έχω ξεκαθαρίσει πως δεν είμαι. Λίγο πριν με διώξουν από το σπίτι -και δεν έφυγα, όπως λένε, γιατί έτσι δεν θα χρειαζόταν να πάρω τα ρούχα μου δυο χρόνια μετά και μάλιστα με εντολή εισαγγελέα- με είχε φωνάξει ο πατέρας της για να μου γνωρίσει έναν γιατρό φίλο της από τη Χαλκίδα που θα της μεγάλωνε το παιδί. Και ποιος μου λέει εμένα πως δεν κρύβεται κάποιο μυστικό πίσω από τη σχέση αυτή, διαφορετικά πώς θα δεχόταν κάποιος να μεγαλώσει ένα παιδί που δεν ήταν δικό του; Από την άλλη και σε ό,τι έχει σχέση με τον “Τάκη”, είναι γνωστό σε όλη την οικογένεια πως πριν τον παντρευτεί η αδελφή της, εκείνη διατηρούσε σχέση μαζί του. Μάλιστα, όπως είχα ακούσει τις δύο αδελφές μια μέρα που είχαν τσακωθεί, εκείνη εξακολουθούσε να τον βρίσκει ακόμα το ίδιο όμορφο και γοητευτικό, με αποτέλεσμα η αδελφή της να αρπαχτεί. Εμένα όλα αυτά δεν με ενδιαφέρουν. Ας είναι όποιου θέλει το παιδί, αρκεί εγώ να βγω από όλη αυτή την περιπέτεια που μόνο κακό μου έχει κάνει» εξηγεί ο 48χρονος, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την ομιλία του, αφού πάσχει από σπαστικό ραιβόκρανο και δυσαρθρία.

«Η κατάστασή μου μετά το Πάσχα του 2006, που μου ανακοινώθηκε πως είναι έγκυος μέχρι σήμερα, έχει επιδεινωθεί. Δεν μπορώ να μιλήσω καθαρά, με αποτέλεσμα να απομονώνομαι μέρα με την ημέρα. Εχω χάσει τον εαυτό μου μέσα απ’ όλη αυτή την ιστορία, αφού συνεχώς μαθαίνω πράγματα που με βγάζουν έξω από τα ρούχα μου. Θυμάμαι όλα αυτά που έχουν συμβεί… Τις φωνές τους, τις βρισιές και τις προσβολές τους και στενοχωριέμαι, κάτι που δεν πρέπει, αφού οι γιατροί μου συνιστούν ηρεμία. Μέχρι και τεμπέλη με έλεγαν, μόνο που ξεχνούσαν πως από την ημέρα που με γνώρισαν δεν τους είχε λείψει τίποτα. Ο πατέρας μου λόγω του προβλήματός μου είχε φροντίσει να με εξασφαλίσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη χρειάζεται να δουλεύω. Κι όμως, εγώ τους απέδειξα ακόμα κι έτσι, πως μπορώ να δουλέψω μόνο και μόνο για να σταματήσουν να με λένε τεμπέλη. Ακόμα και κάποια χρήματα που είχα λάβει από κληρονομικά με είχαν πείσει να τα επενδύσω φτιάχνοντας ένα σπίτι στην Κινέτα, όπου είχαν εκεί εξοχικό. Το έκανα… Είχα πάρει δύο οικόπεδα απέναντι από το δικό τους και είχα φτιάξει ένα σπίτι 450 τετραγωνικά σε δύο επίπεδα. Ο πατέρας της μάλιστα μου έλεγε να της το γράψω, αλλά, λες και με φύλαξε ο Θεός, δεν το έκανα. Αν όλα πήγαιναν καλά, είχα σκεφτεί να μείνουμε εκεί όλοι μαζί, τελικά ήρθαν έτσι τα πράγματα που εγώ το πούλησα, αφού άλλη λύση δεν υπήρχε. Εχασα αρκετά χρήματα, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά» εξηγεί ο Στέλιος Παπαδάκης.

Ανώνυμα τηλεφωνήματα

Οπως αποκαλύπτει, όλο αυτό το διάστημα δέχεται ανώνυμα τηλεφωνήματα από άτομα που του λένε πως γνωρίζουν τα πάντα γύρω από τη γέννηση του παιδιού. «Με παίρνουν ακόμα και μέσα από το νοσοκομείο όπου γέννησε και μου λένε διάφορα. Το θέμα είναι να αποκαλυφθούν όλοι αυτοί και να μαθευτεί η αλήθεια ώστε να αποκατασταθεί το όνομά μου στην οικογένειά μου και την κοινωνία. Ακόμα και τώρα, με τη συνέντευξη αυτή, ξέρω ότι θα πουν πολλά, αλλά δεν με νοιάζει. Αρκετά χρόνια ζούσα μέσα στο σκοτάδι που εκείνοι μου είχαν επιβάλει, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσω την κατάσταση κατάματα» καταλήγει ο 48χρονος Στέλιος Παπαδάκης, που με τη βοήθεια των δικηγόρων του Γιάννας Παναγοπούλου και Δημήτρη Βιδάκη αγωνίζεται για την αποκατάσταση της αλήθειας και την απονομή δικαιοσύνης στην υπόθεσή του.

Espresso

 

 

Eκείνη του ανήγγειλε το ευχάριστο γεγονός πως έμεινε έγκυος με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, αλλά εκείνος της ζήτησε διαζύγιο, καθώς δεν είχε δώσει ποτέ και σε κανέναν δικό του γενετικό υλικό! Σκανδαλώδεις διαστάσεις παίρνει η δικαστική διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε γόνο πλούσιας πολιτικής οικογένειας από την Κηφισιά και τη σύζυγό του, η οποία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Μόνο που, όπως ισχυρίζεται ο άντρας, δεν είναι δικό του, αφού μοιάζει εξωτερικά με τον «Τάκη», τον σύζυγο της αδελφής της γυναίκας του!

Στις αγωγές και τις μηνύσεις που έχουν ανταλλάξει οι δύο πλευρές περιγράφονται «εξωπραγματικές» καταστάσεις, αφού -ούτε λίγο ούτε πολύ- εκείνη φτάνει στο σημείο ακόμη και να τον κατηγορεί πως με δική του συναίνεση έγινε λήψη γενετικού υλικού από τον γαμπρό της, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί η εξωσωματική! Ωστόσο, από την πλευρά του ο πλούσιος γόνος τα αρνείται όλα αυτά, ενώ κατηγορεί την εν διαστάσει σύζυγό του πως από την αρχή της σχέσης τους είχε βάλει στόχο -μαζί με την οικογένειά της- τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του.
Οπως αναφέρει ο εύπορος 48χρονος στο σύντομο ιστορικό της σχέσης του με την πρώην σύντροφό του, όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2003, όταν το ζευγάρι πήρε την απόφαση να τελέσει τον θρησκευτικό γάμο του σε εκκλησία του Χαλανδρίου. «Στον γάμο καταλήξαμε με διαφορετικά κίνητρα και προσδοκίες, κυρίως δεδομένων των ασθενειών από τις οποίες πάσχω και του ύψους των μηνιαίων κατ’ εκείνο τον χρόνο εισοδημάτων μου. Για μεν εμένα η πρώτη των αντιδίκων ήταν ένας κοντινός μου άνθρωπος, στο πρόσωπο της οποίας είχα πιστέψει ότι θα έβρισκα έναν σύντροφο και συμπαραστάτη για τις καθημερινές μου δυσκολίες, σωματικές και ψυχολογικές. Για εκείνην, η οποία τότε ήταν ήδη 33 ετών, ο γάμος μας θα της εξασφάλιζε ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα, ώστε να σταματήσει να εργάζεται, και μια ομαλή οικογενειακή ζωή με μια οικογένεια με σημαντική περιουσία και κοινωνική αναγνώριση» εξηγεί ο πλούσιος γόνος που περιέγραψε την κακή κατάσταση της υγείας του για την οποία ήταν ενήμερη η 44χρονη σήμερα πρώην σύζυγός του, αρκετό διάστημα πριν από τον γάμο τους.
«Οι ασθένειες από τις οποίες πάσχω και δεν μου έχουν επιτρέψει τη φυσιολογική ένταξή μου στην κοινωνική ζωή είναι το σπαστικό ραιβόκρανο και η δυσαρθρία. Ο μεν πρώτος όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει μυϊκό σπασμό, ο οποίος μπορεί να είναι προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και προκαλεί περιορισμό στη λειτουργικότητα της περιοχής του αυχένα μου και λόγω των συνεπειών αυτού τραυματισμό των νεύρων. Η δε δυσαρθρία μού στερεί τη δυνατότητα της ευχερούς ομιλίας και επικοινωνίας».

Ανύπαρκτη σεξουαλική ζωή

Προκειμένου ο 48χρονος να φωτίσει όλα τα σημεία της έγγαμης ζωής του με τη 44χρονη, δεν δίστασε να αναφερθεί ακόμη και στην ερωτική τους ζωή που, σύμφωνα με εκείνον, ήταν ανύπαρκτη από τον Ιούλιο του 2005, κάτι που ενισχύει τους ισχυρισμούς του πως το παιδί που γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2006 δεν είναι δικό του. «Ηδη από την αρχή του έγγαμου βίου μας δεν είχαμε συχνές ερωτικές επαφές, ήτοι συνευρισκόμαστε ερωτικά περί τις δύο-τρεις φορές ετησίως. Από το καλοκαίρι του 2005, πλην των λοιπών προβλημάτων στον γάμο μας, αρνιόταν επίμονα να έρθουμε σε ερωτική επαφή, ενώ παράλληλα είχε σταματήσει να ενδιαφέρεται για την προσωπική της υγιεινή, προφανώς για να με απομακρύνει σεξουαλικά!» αναφέρει.
Ο άνδρας εξηγεί πως η τότε σύζυγός του, προφασιζόμενη βιασύνη λόγω της ηλικίας της και λόγω του γεγονότος ότι είχε κάνει στο παρελθόν αφαίρεση της μιας ωοθήκης της, του ζήτησε να κάνει εξετάσεις σπέρματος και κατόπιν να προβούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση προκειμένου είναι σίγουροι ότι θα τεκνοποιήσουν.
«Οι εξετάσεις μου αυτές έδειξαν ότι το σπέρμα μου είναι απόλυτα υγιές, πλην όμως περιορισμένης κινητικότητας… Τη 17η Ιανουαρίου 2006, η αντίδικος προσκόμισε στην οικία μας δύο έντυπα της κλινικής (αναφέρει όνομα πασίγνωστου νοσοκομείου) συμπληρωμένα χειρόγραφα από την ίδια και μου τα προώθησε για υπογραφή μαζί με άλλα έγγραφα, εξηγώντας μου απατηλώς ότι αφορούν την εκδήλωση σχετικής πρόθεσής μας να προχωρήσουμε σε ομόλογη εξωσωματική γονιμοποίηση, χωρίς να μου δώσει ούτε την ευκαιρία να λάβω γνώση του περιεχομένου τους. Τα έγγραφα αυτά τα υπέγραψα στην οικία μας, χωρίς ποτέ να μεταβώ σε καμία κλινική και χωρίς να έρθω σε επαφή με κανέναν ιατρό, πλην των εξετάσεων σπέρματος στις οποίες είχα προβεί στο παρελθόν σε άλλη κλινική».

«Το αγοράκι μοιάζει στον Τάκη, τον σύζυγο της αδελφής σου, που σου αρέσει»

Με την υπογραφή των σχετικών εγγράφων ο 48χρονος, όπως αποκαλύπτει, νόμιζε πως απλώς δήλωνε τη συγκατάθεσή του σε μια μελλοντική διενέργεια εξωσωματικής γονιμοποίησης και τίποτε περισσότερο, αφού δεν κλήθηκε ποτέ και από κανέναν να παραχωρήσει γενετικό υλικό. Μάλιστα, τόσο ο ίδιος όσο και όσοι βρίσκονταν μαζί του έπεσαν από τα σύννεφα, όταν άκουσαν από την τότε σύζυγό του ότι είναι έγκυος και περιμένει παιδί.
«Περί το Πάσχα του 2006, η πρώτη των αντιδίκων με ενημέρωσε με περισσό θράσος ότι επρόκειτο να φέρει στον κόσμο το παιδί που θα αποκτούσαμε από τη δήθεν πετυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση στην οποία είχε τάχα υποβληθεί. Ο γεννηθείς στις 29-9-2006 είχε εμφανώς διαφορετικά κληρονομικά βιολογικά χαρακτηριστικά από τα δικά μου».

Οι συγγενείς

Σχετικά για την ανύπαρκτη ομοιότητά του με το νεογέννητο, ο γόνος της πλούσιας οικογένειας από την Κηφισιά αναφέρει πως εκτός από τον ίδιο, το είχαν καταλάβει και αρκετά συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα, τα οποία τον κορόιδευαν.
«Είχα γίνει ο περίγελος όλης της οικογένειας, οι οποίοι με κορόιδευαν ισχυριζόμενοι ευθαρσώς ότι το παιδί της μοιάζει του Τάκη, δηλαδή, του άνδρα της αδελφής της συζύγου μου. Επιπλέον, εισερχόμενος μια ημέρα στην οικία μας άκουσα την αντίδικο να λογομαχεί με την αδελφή της, διότι, όπως φώναζαν, η σύζυγός μου είχε δηλώσει ότι της αρέσει ο γαμπρός της, ο Τάκης. Παρομοίως, κάποια άλλη μέρα άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά τη μητέρα της αντιδίκου να της λέει πως όλοι ξέρουν ότι το μωρό είναι του Τάκη, με τον οποίο άλλωστε γνώριζα πολύ καλά ότι διατηρούσε ερωτική σχέση στο παρελθόν (περί το 1995)».
Από τότε, ο 48χρονος προσπαθεί να βρει το δίκιο του μέσα στις δικαστικές αίθουσες, αφού η πρώην σύζυγός του όχι μόνο δεν του δίνει το διαζύγιο που τόσο επιθυμεί, αλλά του ζητεί και μηνιαία διατροφή, ύψους 12.000 ευρώ, αφού -όπως ισχυρίζεται- το παιδί το απέκτησε έπειτα και από δική του συναίνεση στην παραχώρηση σπέρματος από τον Τάκη.
«Κατέθεσαν ότι είμαι ανίκανος να αποκτήσω τέκνα με οποιονδήποτε τρόπο και ότι γι΄ αυτό τον λόγο δήθεν ζήτησα από τον σύζυγο της αδελφής της να μου παραχωρήσει ποσότητα δικού του σπέρματος, το οποίο δήθεν εμφάνισα στην κλινική (αναφέρει όνομα νοσοκομείου) και κατέθεσα σαν να ήταν δικό μου. Ο ισχυρισμός αυτός είναι απολύτως ψευδής, άκρως συκοφαντικός, ακατάληπτος και αντιβαίνων σε οποιαδήποτε κοινή λογική, καθώς και τους κανόνες της τέχνης και επιστήμης».

«Ουδέποτε συναίνεσε εγγράφως»

ΜΑΛΙΣΤΑ, όπως εξηγεί στην «Espresso» η δικηγόρος του 45χρονου Γιάννα Παναγοπούλου, που μαζί με τον δικηγόρο Δημήτρη Βιδάκη έχουν αναλάβει να δώσουν ένα τέλος στη δικαστική αυτή περιπέτεια του εντολέα τους, είναι από εκείνες τις νομικές υποθέσεις, οι οποίες στην κοινή γνώμη ηχούν ως προϊόν επιστημονικής φαντασίας: «Η συγκεκριμένη δικαστική περιπέτεια είναι μακροχρόνια και περιλαμβάνει διαφορές αστικής και ποινικής φύσεως, με αγωγές και μηνύσεις εκατέρωθεν των μερών. Ο εντολέας μας ισχυρίζεται ότι ουδέποτε συναίνεσε ο ίδιος εγγράφως ή εξωτερίκευσε τη βούλησή του, ώστε να προβεί η σύζυγός του σε τεχνητή γονιμοποίηση με γενετικό υλικό που “δανείστηκε” από τον άνδρα της αδελφής της, δηλαδή, τον γαμπρό της. Ο ίδιος θεωρεί ότι το παιδί αυτό είναι καρπός εξωσυζυγικής σχέσης της συζύγου του και αρνείται να αποδεχτεί ότι συναίνεσε στην ιατρική υποβοηθούμενη τεχνητή αναπαραγωγή. Πρόκειται για έναν σκληρό δικαστικό αγώνα και εμείς, ως πληρεξούσιοι δικηγόροι, πασχίζουμε ώστε να λάμψει η αλήθεια, να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και εντέλει να επέλθει ισορροπία στις σχέσεις των δύο μερών, οι οποίες στην παρούσα είναι τεταμένες».

SHARE