ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ψηφιακή μετάβαση στην Αττική

Ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα με επιτυχία το 2ο «περιοχικό» switch – off του αναλογικού σήματος και 11 κέντρα εκπομπής, μεταξύ των οποίων και η «Πάρνηθα», που εξέπεμπαν αναλογικά στην Αττική και την Εύβοια πέρασαν στην ψηφιακή εποχή. Παράλληλα, 2 κέντρα εκπομπής, ο «Υμηττός» και η «Αίγινα» τα οποία εξέπεμπαν ήδη ψηφιακά πέρασαν και αυτά στις τελικές συχνότητες που είναι κατοχυρωμένες από το κράτος.

Όπως αναφέρει η Digea, περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια τηλεθεατέςστην Αττική, τον Αργοσαρωνικό, την κεντρική και νότια Εύβοια καθώς και τις βορειοδυτικές ακτές των Κυκλάδων μπορούν και παρακολουθούν από σήμερα επίγεια ψηφιακά τα αγαπημένα τους ιδιωτικά κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Οι τηλεθεατές χρειάζεται να ανήκουν σε περιοχή κάλυψης των εν λόγω κέντρων εκπομπής και να διαθέτουν δέκτη που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG-4. Τέλος υπενθυμίζεται πως για τη λήψη του ψηφιακού σήματος όλοι οι τηλεθεατές των παραπάνω περιοχών θα πρέπει να συντονίσουν τον τηλεοπτικό τους δέκτη στις νέες συχνότητες και ενδεχομένως να πραγματοποιήσουν επαναφορά στις «εργοστασιακές ρυθμίσεις».

Στο νέο site της Digea συμπεριλαμβάνεται ειδική εφαρμογή για τους χάρτες κάλυψης των 156 σημείων που ορίζει ο Χάρτης Συχνοτήτων καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τους τηλεθεατές.

Με αφορμή την επιτυχή ψηφιακή μετάβαση στην Αττική, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digea, κύριος Γιώργος Μαθιός δήλωσε: «Σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένας κομβικός σταθμός της μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση καθώς απέκτησε πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα μέσω των τελικών, κατοχυρωμένων από τη χώρα συχνοτήτων σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συμβάλουμε στην αλλαγή της τεχνολογίας της τηλεόρασης προσφέροντας πλέον μία νέα εμπειρία ψυχαγωγίας και ενημέρωσης».

SHARE