ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ: Διεκόπη η συνεδρίαση του ΣτΕ εν μέσω έντασης

ste1

 

(upd) Διεκόπη η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς να τεθεί σε ψηφοφορία το αν θα γίνουν παραδεκτές οι προσφυγές των τηλεοπτικών καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε και σήμερα εν μέσω έντασης.  

Η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ήταν επεισοδιακή, καθώς διεκόπη προσωρινά, λόγω προειδοποιητικού  τηλεφωνήματος για έκρηξη βόμβας, το οποίο τελικά αποδείχθηκε φάρσα. 

Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε λίγο μετά τις 10:00 στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και είπε ότι «θα εκραγεί βόμβα στο ΣτΕ σε 45 λεπτά». Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο σπεύδουν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankwars.gr, η  σημερινή, δεύτερη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, θα κρίνει το πρώτο στάδιο των νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, στον απόηχο του σάλου που είχε προκαλέσει η διακοπή της συνεδρίασης δύο εβδομάδες πριν και εν μέσω σφοδρή αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση.

Πάντως, κατά την προχθεσινή, πεντάωρη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο εισηγητής της υπόθεσης, Γεώργιος Παπαγεωργίου, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες και να μην προχωρήσουν οι συνάδελφοί του στην ουσία της υπόθεσης.

Παράλληλα, κατά τη διάσκεψη της Τετάρτης, τους δικαστές απασχόλησε το προκαταρκτικό στάδιο, δηλαδή του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος, όπως λέγονται, των τηλεοπτικών σταθμών, που αν δεν λυθούν τα δύο αυτά θέματα, οι δικαστές δεν συνεχίζουν στα άλλα νομικά ζητήματα που τίθενται με τις αιτήσεις ακύρωσης.

Κατά την έναρξη της  σημερινής διάσκεψης (9.30 πμ) ορισμένοι ακόμη σύμβουλοι, θα αναπτύξουν τις απόψεις τους για τα δύο αυτά νομικά ζητήματα και στη συνέχεια θα κληθούν να ψηφίσουν επί του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος. Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα εξαρτηθεί εάν θα προχωρήσουν ή όχι οι δικαστές στο επόμενο στάδιο.

SHARE