ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ: Η ΝΔ προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Αθ. Κουτρουμάνο

koutromanosΡελάνς από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία μετά την «απομόνωση» στη χθεσινή διάσκεψη των Προέδρων, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ψήφισαν υπέρ του Ρ. Μορώνη ως προέδρου και του κ. Κιάου για τη θέση του αντιπροέδρου, προτείνει για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρουμάνο.  

Στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος σημειώνει:

«Οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί.

Γι’ αυτό, η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση Νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Σήμερα, κάνει ένα ακόμα υπεύθυνο βήμα για την άρση του αδιεξόδου. Προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Ε.Σ.Ρ. τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο. Τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση.

Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η Κυβέρνηση.

Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το Ε.Σ.Ρ.».

 

ΚΑΝΑΛΙΑ: ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ Η “ΑΛΛΑΓΗ” – Εμπλοκή με ΣτΕ, ΕΣΡ, κόμματα

SHARE