ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ: Ραγδαίες εξελίξεις – Εκτός διαγωνισμού ο Καλογρίτσας – Έτοιμος να πληρώσει ο Σαββίδης

kanalia new(upd) Εκτός διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών τίθεται η πλευρά Καλογρίτσα. Η εταιρεία ζήτησε παράταση 48 ωρών προκειμένου να καταβάλλει την πρώτη δόση για την άδεια, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από την κυβέρνηση. 

Η αποχώρηση Καλογρίτσα προκαλεί ραγδαίες εξελίξεις, ενώ έτοιμος να πληρώσει εντός 2-3 ημερών δηλώνει ο πρώτος επιλαχών, Ιβάν Σαββίδης.

Ο ΑΝΤ1 κατέθεσε σήμερα το ποσό των 25,30 εκατ. ευρώ, ενώ οι άλλοι δυο υπερθεματιστές (ΣΚΑΙ και Alter Ego του Ευ. Μαρινάκη) είχαν καταθέσει την πρώτη δόση την Παρασκευή.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τονίζεται:

Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία “Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ”, με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.

Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση:

“Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί”. Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Πρώτη επιλαχούσα είναι η εταιρεία Dimera Media, του Ιβαν Σαββίδη και δεύτερος επιλαχών ο Alpha (είχε προσφέρει 61 εκατ. ευρώ).

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Οι προσωρινοί υπερθεματιστές του διαγωνισμού για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου οφείλουν να καταβάλουν σήμερα την πρώτη από τις τρεις δόσεις. 

Ηδη, την Παρασκευή η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε. Λίγο αργότερα ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (για συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι για τη δεύτερη άδεια υπερθεματιστής έχει αναδειχεθεί το σχήμα Κυριακού, που θα πρέπει μέχρι το απόγευμα να καταβάλει το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς του, δηλ. 25.300.000 ευρώ. Επίσης το σχήμα συμφερόντων Β. Καλογρίτσα θα πρέπει επισης μέχρι το απόγευμα να καταβάλει 17.533.333,34 ευρώ (από τα 52,6 εκατ. ευρώ της δικής του προσφοράς) για την τρίτη άδεια.

Όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε εκ των επόμενων δόσεων του τιμήματος «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια».

Γ. Καλογρίτσας: Αποχωρεί από τον διαγωνισμό με αιχμές – Χάνει 3 εκατ. ευρώ

Όλγα Γεροβασίλη: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα ολοκληρωθεί κανονικά

Θέμα εγκυρότητας από τον Π. Λαζαράτο (Alpha) – Δεν υπήρχε κάμερα στο δωμάτιο του Καλογρίτσα

SHARE