ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ: Αλλαγές – ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες

Αλλαγές στον «Τειρεσία» που θα δώσει ανάσες σε χιλιάδες επιχειρηματίες και απλούς δανειολήπτες που βρίσκονται σήμερα στο κόκκινο, αναμένεται να επιφέρει η κυβέρνηση.

Υπό το βάρος της μεγάλης κρίσης και της ανάγκης για σταδιακή ανάπτυξη ώστε να μην αποσαθρωθεί ο κοινωνικός ιστός, όπως αναφέρει σήμερα το «Θέμα», στα σχέδια των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης είναι η υιοθέτηση του βρετανικού μοντέλου, το οποίο προβλέπει ελαστικοποίηση μεν των συνεπειών για τους καταχωρημένους στις λίστες του «Τειρεσία», όμως και την εφ’ όρου ζωής παρουσία τους στο νέο σύστημα που θα προκύψει.

Πρόκειται για παρέμβαση που χαίρει της απολύτου εγκρίσεως και της τρόικας και η οποία δημιουργεί εντελώς νέα δεδομένα.

Ειδικότερα, το πράσινο φως για τη συζήτηση αυτής της πρότασης εκ μέρους της κυβέρνησης δόθηκε πριν από 20 ημέρες από τον πρωθυπουργό ύστερα από επικοινωνία που είχε με τους Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει προτάσεις ανακούφισης των δανειοληπτών και των επιχειρήσεων που λόγω «μαυρίσματος» στον «Τειρεσία» δεν έχουν πρόσβαση σε ρευστότητα εκ μέρους των τραπεζών. Επειτα από συνεννοήσεις των δύο υπουργείων, τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης πρότειναν την υιοθέτηση του βρετανικού συστήματος. Μάλιστα, στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο καθεστώς ως προς τους δανειολήπτες το θέμα τέθηκε υψηλά στην ατζέντα.

SHARE