ΤΑΙΠΕΔ: Tο Υπουργικό Συμβούλιο θα λάβει την απόφαση για πώληση ΟΛΠ-ΟΛΘ

ImageHandler (1)

Θέμα κυβερνητικής απόφασης η συνέχιση των διαγωνισμών πώλησης των μετοχών Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ενώ την ίδια ώρα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος πραγματοποιούσαν μαζική παράσταση στο ΤΑΙΠΕΔ διότι σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο  θα εξέταζε το θέμα ιδιωτικοποίησης των Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ.

Εν τω μεταξύ η εισήγηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ για τον Ο.Λ.Π είναι η μετατροπή του ποσοστού στο 51% ενώ για τον Ο.Λ.Θ να προχωρήσει σε δεύτερο χρόνο.

«Δηλώσαμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών και καλέσαμε το ΤΑΙΠΕΔ να αποσύρει τους «νεκρούς» νομικά και πολιτικά διαγωνισμούς πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ.

Είναι γνωστό, ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε καθολική αντίθεση των παραγωγικών φορέων του Πειραιά – Θεσσαλονίκης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης και των κομμάτων της σημερινής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο εγχείρημα πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Επισημάναμε το γεγονός ότι εκκρεμεί προσφυγή στο ΣτΕ από φορείς του Πειραιά και Θεσσαλονίκης, των Δικηγορικών Συλλόγων και εργαζόμενων» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΛΥΕ και προσθέτει:

«Επίσης, επισημάναμε ότι η πώληση των μετοχών οδηγεί σε ιδιωτικό μονοπώλιο και μάλιστα στον Ο.Λ.Π με δεδομένη την παραχώρηση του Terminal Container στην Cosco – ΣΕΠ έχουμε να κάνουμε με ένα καραμπινάτο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο.

Καταγγέλλουμε την μεθόδευση της Κυβέρνησης – ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα των Ο.Λ.Π – Ο.Λ.Θ επίσης καταγγέλλουμε την απόκρυψη από τον Ελληνικό Λαό της καταδίκης των χαριστικών φοροαπαλλαγών που συνεχίζει να απολαμβάνει η Cosco παρά την καταδικαστική απόφαση της Ε.Ε καθώς και τις ενστάσεις της Ε.Ε για την δημιουργία μονοπωλίων.

Όπως επίσης επιχειρηματολογήσαμε ότι το εγχείρημα της πώλησης των μετοχών δεν αποτελεί λιμενική πολιτική αλλά νεοφιλελεύθερο θατσερικό μοντέλο που ξεκίνησε η προηγούμενη Κυβέρνηση και συνεχίζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Καλούμε την Κυβέρνηση έστω και τώρα να εγκαταλείψει το νεοφιλελεύθερο μοντέλο ξεπουλήματος των Λιμανιών, να ακυρώσει τους διαγωνισμούς για Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ και να προχωρήσει στην ενίσχυση των Δημόσιων Λιμανιών με επενδύσεις, προσλήψεις και ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Οι εργαζόμενοι θα δώσουν αγωνιστική απάντηση στο εγχείρημα του ξεπουλήματος των Λιμανιών. Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στα Λιμάνια».

SHARE