Σύνοδος G20: Μέρκελ και Ολάντ χαιρετίζουν την πρόοδο στα οικονομικά θέματα

Την πρόοδο που σημειώθηκε στη Σύνοδο των χωρών του G20 όσον αφορά τα οικονομικά ζητήματα και κυρίως τη φοροδιαφυγή, χαιρέτισαν τόσο η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, όσο και ο Γάλλος Πρόεδρος Francois Hollande.

“Υπάρχει σημαντική σύγκλιση στο διάλογο αυτής της συνόδου της G20”, πέραν των διπλωματικών εντάσεων γύρω από τη Συρία που κυριαρχούν στη σύνοδο, δήλωσε ο Hollande στη διάρκεια συνάντησης εργασίας αφιερωμένης στο θέμα της απασχόλησης. «Ο κοινός μας στόχος είναι η ανάπτυξη», τόνισε.

Η Καγκελάριος Merkel, χαιρέτισε “τις σημαντικές προόδους” των κύριων οικονομικών δυνάμεων στα ακανθώδη ζητήματα της φορολογικής απάτης και της τάσης εξόδου των πολυεθνικών για την αποφυγή φορολογικών επιβαρύνσεων.

“Είναι ένα θέμα που αγγίζει τους ανθρώπους. Από τη μια πλευρά δίνουμε μάχη εναντίον της ανεργίας και από την άλλη υπάρχουν ανθούσες επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν φόρο πουθενά”, πρόσθεσε.

Στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου, το οποίο αναμένεται αργότερα σήμερα, θα περιέχονται δεσμεύσεις για την ανταλλαγή φορολογικών δεδομένων και για την κανονιστική ρύθμιση του μη συμβατικού τραπεζικού τομέα.

 

SHARE