Σύνοδος Κορυφής: Ημίμετρα για τους μετανάστες – Τριπλασιασμός κονδυλίων

 

Η  Καγκελάριος Α.Μέρκελ ανακοίνωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής των “28” της ΕΕ πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να τριπλασιάσουν τη χρηματοδότηση για την έρευνα και τη διάσωση των μεταναστών στη Μεσόγειο, δίνοντας έμφαση στη «μάχη» κατά των δικτύων των δουλεμπόρων.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής  ζήτησε περισσότερα κονδύλια για την Ελλάδα, καθώς δέχεται και τη μεγαλύτερη πίεση για το μεταναστευτικό.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι σε ορίζοντα 5 ετίας η Ελλάδα δικαιούται κονδύλια συνολικού ύψους 460 εκατ. ευρώ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά αύξησή τους, λόγω των πιέσεων που δέχεται στο μεταναστευτικό η χώρα μας.
Επικαλούμενος τη ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών, ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους του, ζήτησε δίκαιη κατανομή των βαρών, του κόστους και της φιλοξενίας των νόμιμων προσφύγων.
Επιπλέον, δεν έκρυψε τον σκεπτικισμό του για το αν το πρόβλημα λύνεται απωθώντας τους πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες ή για το αν πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε επίπεδο διεθνών οργανισμών ώστε να δημιουργηθούν ζώνες προστασίας στις χώρες τους και να ανακοπεί μεγάλο μέρος της φυγής με τη βοήθεια δουλεμπόρων.

SHARE