Σόιμπλε στην DW: Να μη δίνουμε στους Έλληνες την ψευδαίσθηση ότι όλα έχουν τελειώσει – Αναπτυξιακό πακέτο για να ορθοδοδήσει η χώρα

Σόιμπλε: Να μην δίνουμε την ψευδαίσθηση στους Έλληνες πως όλα έχουν τελειώσει

Στόχος είναι να ορθοποδήσει η Ελλάδα το 2018, είπε στη συνέντευξή του στη DW ο Β.Σόιμπλε, μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup.

«Η Ελλάδα αποφάσισε τώρα βαθιές μεταρρυθμίσεις και υπό αυτή την έννοια επέδρασε θετικά η σκληρότητα την οποία επιδείξαμε και για την οποία κατηγορηθήκαμε από πολλούς. Όλα αυτά είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, ώστε να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της”

“Πέραν αυτού αποφασίσαμε τώρα έπειτα από δική μας πρωτοβουλία και ένα πρόσθετο πρόγραμμα για να τονωθεί η ανάπτυξη» υποστήριξε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, ο οποίος αφού εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το χθεσινό Eurogroup, εξέφρασε την ελπίδα να οδηγήσουν όλα αυτά στο να επιτευχθεί ο στόχος του τρέχοντος προγράμματος, να έχει δηλαδή η Ελλάδα την επόμενη χρονιά ένα βιώσιμο χρέος και να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές.

Σύμφωνα με τη DW ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επανέλαβε την πάγια θέση του ότι οι αποφάσεις για το χρέος θα ληφθούν μετά το 2018 και εφόσον κριθεί αναγκαίο, εκτιμώντας και ελπίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί ούτε ελάφρυνση του χρέους, αλλά ούτε και νέο πρόγραμμα στήριξης.
«Αυτός είναι ο στόχος, να σταθεί και πάλι η Ελλάδα στα πόδια της από τα μέσα του επόμενου χρόνου» τόνισε ο Σόιμπλε, αναφέροντας ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά και ότι η Ελλάδα συνεχίζει να έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της.
«Για αυτό δεν θα πρέπει να δίνουμε στους Έλληνες πολίτες την ψευδαίσθηση ότι όλα έχουν τελειώσει και ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσουν στο δρόμο της εξυγίανσης
Η Ελλάδα έχει δρόμο μπροστά της για να οικοδομήσει μια λειτουργική διοίκηση και να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της»

SHARE