Συρία: Δεκαεννέα άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς κοντά στη Δαμασκό

Βομβαρδισμοί που πραγματοποίησε το συριακό καθεστώς στοίχισαν σήμερα τη ζωή σε 19 αμάχους στην ανατολική Γούτα, μια περιφέρεια που ελέγχεται από τους αντάρτες κοντά στο Δαμασκό και πλήττεται από σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η ανατολική Γούτα, που πολιορκείται από το 2013 από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, περιλαμβάνεται στις τέσσερις ζώνες “αποκλιμάκωσης” που δημιουργήθηκαν φέτος σε περιφέρειες της χώρας με στόχο να επιβληθεί μια βιώσιμη εκεχειρία.

“Εντούτοις το καθεστώς από τα μέσα Νοεμβρίου ενίσχυσε τα πλήγματα εναντίον της περιφέρειας αυτής –όπου περίπου 400.000 κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα– έπειτα από μια επίθεση ανταρτών εναντίον στρατιωτικής βάσης στον ίδιο τομέα.

Σήμερα τα αεροπορικά πλήγματα του καθεστώτος εναντίον των τοποθεσιών Μισράμπα και Μαντίρα στοίχισαν τη ζωή σε 17 αμάχους, ενώ πυρά πυροβολικού εναντίον της πόλης Ντούμα είχαν αποτέλεσμα δύο νεκρούς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

“Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματισθεί σοβαρά”, σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Οι φονικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες με στόχο τη Γούτα στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από εκατό ανθρώπους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE