Συνέντευξη Α.Τσίπρα στη Real News – Όχι στην εκλογή “κατεψυγμένου” Προέδρου

 

 

https://i2.wp.com/1.bp.blogspot.com/-ls-63oMYRhc/U_iEJoUkpHI/AAAAAAAI0Hg/c2q75jg1VRk/s1600/realnews.jpg?resize=437%2C633Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ προαναγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, όπου και παρουσιάζει το πρόγραμμα του για τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για κατάργηση των μνημονίων από τη νέα Βουλή και ανακοινώνει άμεσα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως η αποκατάσταση του βασικού μισθού και της κατώτερης σύνταξης στα προ μνημονίου επίπεδα. «Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας, ερχόμαστε να την καταργήσουμε», τονίζει.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να στηρίξει με κανέναν τρόπο τη συνέχιση του μνημονιακού καθεστώτος. «Εμείς δεν πρόκειται ποτέ και σε καμία περίπτωση να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και τρομοκρατικά διλλήματα και να βάλουμε την υπογραφή μας σε λεόντειες συμφωνίες και μνημόνια εξανδραποδισμού και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού εν ονόματι δήθεν της σωτηρίας του» δηλώνει, ενώ καλεί εμμέσως τον Φώτη Κουβέλη να μην συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

«Ο λαός στις ευρωεκλογές απεφάνθη. Αποδοκίμασε την κυβέρνηση. Εκλογή κατεψυγμένου Προέδρου σημαίνει συνέχιση και ολοκλήρωση της καταστροφής», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ζητεί εκλογές έτσι ώστε να υπάρξει νέα Βουλή που θα εναρμονίζεται, όπως υποστηρίζει, «ηθικά και πολιτικά με το εκλογικό σώμα».

Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προτείνει κανένα πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς «συναινέσεις μπορούν και πρέπει να διαμορφωθούν γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου αφού εκφραστεί ο λαός».

Ο κ. Τσίπρας προχωρεί τέλος σε άνοιγμα, καλώντας όσους έχουν σταθεί απέναντι στα μνημόνια να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

https://i2.wp.com/1.bp.blogspot.com/-ls-63oMYRhc/U_iEJoUkpHI/AAAAAAAI0Hg/c2q75jg1VRk/s1600/realnews.jpg?w=696

 

SHARE