Συνέλαβαν δημοσιογράφο μέσα στην εφημερίδα γιατί δεν άρεσε το άρθρο της στην καρα-δημοκράτισσα Ραχήλ Μακρή!

 

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την «πρωτοφανή σύλληψη» της δημοσιογράφου Δέσποινας Κονταράκη, η οποία συνελήφθη σήμερα ενώ εργάζονταν στα γραφεία του «Eλεύθερου Τύπου».

 

 

Η συνάδελφος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα έπειτα από μήνυση της βουλευτού των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Ραχήλ Μακρή, η οποία στρέφεται ευθέως εναντίον του δικαιώματος του δημοσιογράφου να σχολιάζει την επικαιρότητα και να ενημερώνει τον πολίτη.

«Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από μηνύσεις και απειλές. Αντίθετα, διακηρύσσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων, οι οποίοι επιχειρούν να φιμώσουν τους δημοσιογράφους με απειλές και μηνύσεις. Οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες και θα τις καταγγείλουμε αμέσως στη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια στο ελεύθερο ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» Δέσποινα Κονταράκη συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή,  για άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στο φύλλο του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής».

Στο άρθρο, το οποίο η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων θεωρεί ότι τη θίγει, γίνεται αναφορά σε δηλώσεις της κ. Μακρή, σχετικά με τη σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Η δημοσιογράφος Δέσποινα Κονταράκη, η οποία συνελήφθη μέσα στην εφημερίδα, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νέου Ηρακλείου χωρίς να κάνει καμιά προσπάθεια να αποφύγει το αυτόφωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα, μετά την απολογία της η δημοσιογράφος να αφεθεί ελεύθερη.

SHARE