Χωρίς αποφάση η σύσκεψη Στουρνάρα – Δένδια για τα “κόκκινα” δάνεια

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας συναντήθηκε την Παρασκευή 1η Αυγούστου στην Τράπεζα της Ελλάδος, με τον Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα, με τα κόκκινα δάνεια να βρίσκονται στο επίκεντρο, χωρίς ωστόσο να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. 

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που μελετά να αναλάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων.

Στη συνάντηση μετείχε επίσης ο συντονιστής της ομάδας που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος Σπ. Πλασκοβίτης.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο διοικητής της ΤτΕ στη Βουλή, τα «κόκκινα» δάνεια ανέρχονται πλέον στα 77 δισ. ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, αν στα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται προστεθούν και αυτά τα οποία έχουν ήδη ρυθμιστεί και οδεύουν προς καθυστέρηση, το ποσοστό τους αγγίζει το 40% επί του συνόλου των δανείων.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα παρουσιάσει το νέο πλαίσιο για την ανακούφιση των νοικοκυριών από τα χρέη προς τις τράπεζες, αλλά και προς άλλους φορείς, περί τα μέσα Αυγούστου.

SHARE