Συμφωνία του Ομίλου Κοπελούζου με την κινεζική Shenhua Group για την πράσινη ενέργεια

Συμφωνία με την κινεζική SHENHUA GROUP CORPORATION LIMITED ανακοίνωσε ο Όμιλος Κοπελούζου με αντικείμενο την πράσινη ενέργεια και την περιβαλλοντική αναβάθμιση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.


«Στην υλοποίηση της Συμφωνίας Ανάπτυξης που υπεγράφη στις 12 Μαΐου 2017 στο Πεκίνο μεταξύ της SHENHUA GROUP CORPORATION LIMITED και του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ προχωρούν οι δυο Όμιλοι. Η Συμφωνία προβλέπει την συνεργασία στους τομείς της πράσινης ενέργειας και της περιβαλλοντικής αναβάθμισης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες και στα πλαίσια αυτά υπεγράφησαν σήμερα οι πρώτες επιμέρους συμφωνίες.

Συγκεκριμένα:

  1. Η SHENHUA, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Shenhua Renewable Co., Ltd, απέκτησε το 75% των μετοχών τεσσάρων Αιολικών Πάρκων που αναπτύσσει ο ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ, τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία ή υπό κατασκευή. Η επένδυση αυτή είναι η πρώτη Κινέζικης εταιρείας στην Ελλάδα στον τομέα της Αιολικής Ενέργειας.  Η συνεργασία των δυο Ομίλων θα επεκταθεί και στα άλλα Αιολικά Πάρκα που αναπτύσσει ο ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ.
  2. Επίσης υπεγράφη τριμερής συμφωνία (MoU) μεταξύ της SHENHUA, της ΔΕΗ και του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ, για την είσοδο της SHENHUA ως εταίρου στην κοινή εταιρεία της ΔΕΗ και του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ, ΔΕΗ SOLAR SOLUTIONS Α.Ε.
  3. Η Κινεζική κρατική εταιρεία SHENHUA GROUP CORPORATION LIMITED είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός άνθρακα στον κόσμο και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα από συμβατικές αλλά και από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η SHENHUA είναι πρωτοπόρος στις τεχνολογίες για την καθαρή εξόρυξη και την μείωση των εκπομπών από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα, επιτυγχάνοντας σε μονάδες της εκπομπές ρύπων χαμηλότερες και από αυτές των μονάδων φυσικού αερίου. Ο ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους της Ελλάδας με πολυσχιδείς δραστηριότητες σε τομείς όπως η ενέργεια και οι υποδομές».
SHARE