Συμμαχία με τους Φιλελεύθερους που τάσσονται υπέρ του Grexit προτιμά ο Σόιμπλε

Την προτίμησή του στο κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, ως τον επόμενο κυβερνητικό εταίρο των Χριστιανοδημοκρατών.

Σημειώνεται ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ, σε συνέντευξή του στο politico είχε επικρίνει τη συμφωνία του Eurogroup προτείνοντας η Ελλάδα να βγει προσωρινά από το ευρώ.

Ο σημερινός μεγάλος συνασπισμός με τους σοσιαλδημοκράτες δεν μπορεί να διαρκέσει επ΄ άπειρον γιατί αυτό “δεν θα ήταν καλό για τη δημοκρατία. Μία ισχυρή αντιπολίτευση θα ήταν προτιμότερη” δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, όπως αναφέρει η DW, υπαινισσόμενος προφανώς ότι μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου οι σοσιαλδημοκράτες θα περάσουν στην αντιπολίτευση.

Για να συμπληρώσει ότι δεν βλέπει και στους σοσιαλδημοκράτες ιδιαίτερη προθυμία για συνέχιση του μεγάλου συνασπισμού. Με την ευκαιρία αυτή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν παραλείπει να επικρίνει σε υψηλούς τόνους τις προεκλογικές υποσχέσεις για περισσότερες κοινωνικές παροχές και μειώσεις φόρων που μοίρασε στο συνέδριο του SPD ο πρόεδρος του κόμματος, και υποψήφιος για την καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς.

Ιδιαίτερα οι υποσχέσεις που αφορούν το συνταξιοδοτικό σύστημα συνιστούν “αποβλάκωση” των ψηφοφόρων, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών. Πάντως ο Μάρτιν Σουλτς δεν φαίνεται να αποθαρρύνεται και δηλώνει στο ZDF το βράδυ της Κυριακής ότι “στην πραγματικότητα ο προεκλογικός αγώνας μόλις τώρα αρχίζει, άλλωστε οι εκλογές είναι σε τρεις μήνες”.

Διαβάστε επίσης:

Εκτός ευρώ θέλει την Ελλάδα ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου FDP και πιθανός εταίρος της Μέρκελ

SHARE