Συγκρατημένα αισιόδοξος για τη ρευστότητα ο Γ. Ζαννιάς – Τι είπε για τις τράπεζες, καταθέσεις

zaniasΣυγκρατημένα αισιόδοξος, για την επανάκαμψη της ηρεμίας και της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γ. Ζαννιάς, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. ωστόσο, τόνισε ότι οι τράπεζες σύντομα θα είναι στην καρδιά της αναπτυξιακής προσπάθειας, ενώ υπογράμμισε ότι οι καταθέσεις επιστρέφουν.

Ειδικότερα, στην ερώτηση του Κ.Παπούλια «πώς πάνε οι τράπεζες», ο κ. Ζαννιάς απάντησε ότι επιστρέφουν οι καταθέσεις, προχωρά η ανακεφαλαιοποίηση και το οικονομικό κλίμα σιγά-σιγά αλλάζει.

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε πως αναμένει να «μπουν μπροστά, σύντομα, τα μεγάλα έργα, τα οποία μαζί με τις συναφείς εργασίες προβλέπεται να απασχολήσουν έως και 100 χιλιάδες ανθρώπους».

Ο κ. Ζαννιάς σημείωσε, πως σιγά- σιγά γίνονται τοποθετήσεις κεφαλαίων στην Ελλάδα, σε ρευστό επί του παρόντος, και ήδη τα spread που έως τον Ιούλιο ήταν στις 3.000 μονάδες, σήμερα είναι 850-900 μονάδες και το ΧΑ είναι τετραψήφιο.

Επισήμανε στον κ. Παπούλια ότι, όπως αναφέρει και ο ευρωπαϊκός Τύπος, τον τελευταίο καιρό έχει τοποθετηθεί στην ευρωπαϊκή οικονομία ποσό 100 δισ. ευρώ.

 

SHARE