Συγκλονιστική η κατάθεση του 17χρονου που μαχαιρώθηκε από χρυσαυγίτες

H δίκη για την επίθεση με μαχαίρι που που δέχθηκε 17χρονος μαθητής έξω από το σχολείο του στο Π. Φάληρο, από άτομα που φέρονται να πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή, τον Ιανουάριο του 2013, άρχισε  σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο  της Αθήνας.

Στο εδώλιο κάθονται δύο κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και άμεση συνέργεια σε αυτή αντίστοιχα, οι οποίοι όμως αντιμετωπίζουν και τις βαρύτατες κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, στη μεγάλη δικογραφία που αφορά τη Χρυσή Αυγή.
Το θύμα ενώπιον του δικαστηρίου αναγνώρισε  τον δράστη της επίθεσης στο πρόσωπο ενός εκ των δυο κατηγορουμένων:

“Ο δράστης φορούσε κουκούλα αλλά το πρόσωπό του δεν ήταν καλυμμένο. Από την πρώτη στιγμή αναγνώρισα τον κατηγορούμενο. Δεν είδα το μαχαίρι. Ο γιατρός με βεβαιότητα μου είπε ότι το αντικείμενο ήταν αιχμηρό.

Ο 17 χρόνος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη στιγμή της επίθεσης το πρωί της 28ης  Ιανουαρίου: “Δεν άκουσα βήματα πίσω μου επειδή φορούσα ακουστικά και άκουγα μουσική. Ένιωσα να ακινητοποιούμαι. Κάποιος πρέπει να με έπιασε από τους ώμους. Με χτύπησε από τα δεξιά στον κρόταφο και στη μύτη. Γύρισα το κεφάλι να δω ποιος είναι και είδα τον Αποστολόπουλο. Τότε με χτύπησε κοντά στην καρωτίδα. Το χτύπημα έκοψε τη μύτη μου και την άφησε να κρέμεται. Δεν μου είπαν λέξη. Όταν φώναξα βοήθεια άρχισαν να τρέχουν. Πάρα πολλά άτομα είδαν το συμβάν αλλά κανείς δεν θέλησε να έρθει να μιλήσει επειδή φοβούνται”.

Ερωτηθείς για τους λόγους της επίθεσης, ο 17χρονος απάντησε πως:”Το μόνο που είχε συμβει νωρίτερα είναι ότι η κοπέλα του Αποστολόπουλου, που ήταν φίλη μου, ζωγράφιζε στο θρανίο της σβάστιγκες και σταυρούς. Της μίλησα για όλα αυτά και της είπα ότι μπορεί να βρει τον μπελά της αλλά δεν άκουγε. Μια μέρα για πλάκα κάποιος έγραψε στο θρανίο της ΑΝΤΙΦΑ. Μου είπε να το σβήσω αλλά δεν το έκανα επειδή την πείραζα. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η αφορμή αλλά ως τότε δεν είχα δεχτεί απειλές από κανέναν. Δυο μήνες μετά μου επιτέθηκαν”.

Κατα το θύμα, η επίθεση ήταν προμελετημένη και έγινε σε μια γωνία που δεν μπορούσαν να τον δουν από το προαύλιο.

Ο πατέρας του 17χρονου  έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση:
Οι κατηγορούμενοι πάντως,αν και εμφανίζονται ως οπαδοί της Χρυσής Αυγής, υποστηριζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την οργάνωση.

SHARE